Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam / Erik Whien

Groots verhaal over onvoorwaardelijke liefde

Grote Zaal Bestel
Meer info

Verdriet is het ding met veren is de internationaal succesvolle debuutroman van Max Porter. De Britse schrijver vertelt hierin het ontroerende en poëtische verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende kraai. Hij tilt de vader op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’.

Over het omarmen van rouw 
Regisseur Erik Whien brengt met deze enscenering een van zijn favoriete teksten naar het theater. Jacob Derwig bewerkte het hartverscheurende, rauwe maar ook liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces centraal staat. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

We missen onze moeder, we houden van onze vader, we zwaaien naar kraaien. Zo vreemd is dat niet.

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling die de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenbrengt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek.

Nominatie Louis d'Or 2022 - Jacob Derwig voor zijn rol in Verdriet is het ding met veren
De Nederlandse Toneeljury: ‘Jacob Derwig imponeert met grillig, ongepolijst en meerduidig spel in een voorstelling waarvan je hoopt dat die nog lang op het repertoire blijft. Zwaarte en humor wisselen elkaar af in de dubbelrol met de kraai die de pijn belichaamt en de vader die constant op de pijnlijke werkelijkheid wijst en wordt gewezen. Het is een prestatie van een toneelspeler die boven zijn rol uitstijgt, waarbij acteur en personage één worden, gespeelde emoties versmelten in echte emotie, en techniek en tekstbehandeling er niet meer toe doen. Een prestatie waarbij je hoofd nog enkel registreert en je hart volloopt.’

 

Grote Zaal Bestel

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 26,50
2e rang - CJP
€ 24,50
1e rang - Normaal
€ 27,50
1e rang - CJP
€ 25,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Erik Whien
Spel Jacob Derwig, Minne Koole en Romijn
Ik wil Tips van de programmeur

Recensies

Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling

De Volkskrant

Poëtische denkoefening over chaotische rouw

NRC Handelsblad

Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces

Trouw

Deel deze voorstelling