Okt20 GZ Tim Fransen Liggend Formaat Met Sterren Close Fotocredits Corné Van Der Stelt
Okt20 GZ Tim Fransen SF02 F Nick Chesnaye 1
Okt20 GZ Tim Fransen SF01 F Nick Chesnaye 1

Tim Fransen

De mens en ik

Filosofisch, geëngageerd en ontzettend grappig

Grote Zaal
Reprise
Bestel
Meer info

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins en van complottheorieën. Van beschaving en van de uraniumbom.

Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid.

Winnaar Neerlands Hoop en Poelifinario
Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen ­– als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: ‘Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.’ Nu komt hij opnieuw naar Amstelveen met zijn succesvolle een derde programma, waarvoor hij overigens óók weer is genomineerd voor de Poelifinario 2021-2022.

Uit het juryrapport 2022 van de Poelifinario: ’Na twee door oude filosofen gedomineerde programma’s durfde Tim Fransen het roer om te gooien. In De mens en ik wordt hij door buitenaardse wezens zélf aangesteld als wijsgeer. Hij moet een belangrijke vraag beantwoorden: doen Homo sapiens meer kwaad of meer goed op aarde? Binnen dat raamwerk wisselt de cabaretier scherpe analyses over de mens af met hilarische verhalen op microniveau. Deze goed uitgebalanceerde voorstelling laat zien dat Fransen blijft groeien. Zonder de filosofie volledig te verlaten, verbreedt hij zijn wapenarsenaal.’

Grote Zaal
Reprise
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
2e rang - Normaal
€ 20,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Daniël Samkalden
Ik wil Grote namen, Humor, Tips van de programmeur

Recensies

Tim Fransen balanceert perfect tussen ideeën en een geweldige hoeveelheid geestigheid.

de Volkskrant

De mens en ik’ is een sterke voorstelling met een urgente ondertoon en een hoge grapdichtheid.

Trouw

Als geen ander weet Tim Fransen nog altijd het banale met het intellectuele te verbinden.

Telegraaf

Deel deze voorstelling