Tania Kross met Ernst Munneke en Randal Corsen

Van Curaçao tot Concertgebouw

Exclusieve recitals voor 25-jarig jubileum

Grote Zaal Bestel
Meer info

Halverwege de jaren negentig kwam een dappere, piepjonge Curaçaose met de naam Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang aan het conservatorium in Utrecht. Ze schoof naast de pianostuderende Ernst Munneke in de collegebanken en de twee sloten elkaar onmiddellijk in het hart.

Hun vriendschap groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York.

Op Curaçao zong Tania in het bandje van haar broer. Zo leerde ze ook de getalenteerde Randal Corsen al vroeg kennen. Ook Randal vertrok in de jaren ‘90 naar Nederland om piano te studeren. Terug op Curaçao groeit hij uit tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Voor Tania Kross componeerde hij de opera Katibu di Shon. Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt.

Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, zal Tania Kross samen met haar twee muzikale vrienden een reeks van exclusieve jubileumrecitals geven. Tania met vleugels! Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao.

In de pers
Tania was te zien in het programma Volle Zalen, bekijk de aflevering hier. Ze was ook te gast bij Podium Klassiek. Bekijk hier het fragment terug (vanaf minuut 13).

Voorproefje 
Tania heeft speciaal een Spotify list gemaakt. Het is een greep uit de nummers die ze gaat zingen tijdens haar voorstelling. Natuurlijk niet alles! Luister naar de playlist Van Curacao tot Concertgebouw.

 

 

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 35,00
2e rang - Normaal
€ 34,00
1e rang - CJP
€ 33,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Tania Kross (mezzosopraan) en Ernst Munneke & Randal Corsen (piano)
Ik wil Grote namen

Deel deze voorstelling