Mrt16 GZ Satrebeauvior PF3 F Koenbroos
Mrt16 GZ Satrebeauvior SF6 F Koenbroos
Mrt16 GZ Satrebeauvior SF3 F Koenbroos

Sartre & de Beauvoir

Het Zuidelijk Toneel

Een portie verantwoorde ontspanning

Filosofie op de planken: een gouden combinatie. In Sartre & de Beauvoir kijken de cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op de liefde, évidemment. Altijd weer die liefde.

Bejubeld theatermaker en filosoof Stefaan van Brabandt slaat weer toe met deze filosofische dialoog. Je krijgt eindelijk inzicht op de vragen waarom we “gedoemd zijn tot vrijheid”; wat De Beauvoir bedoelt met de moraal van de dubbelzinnigheid en wat het betekent om authentiek mens te zijn? Jouw portie verantwoorde ontspanning. 

Fantastisch gespeeld filosofenduo
Het spel is in handen van Vlaanderens droomkoppel Frank Focketyn en Sien Eggers. Hun liefde voor het theatervak is doordesemd met spelplezier. Stefaan van Brabandt bewijst nog maar eens dat een straffe tekst het mooiste vertrekpunt is voor getalenteerd acteurs. Stefaan maakt de redeneringen van Sartre & de Beauvoir actueel en prikkelend, genuanceerd en daarmee des te overtuigender.

Nominatie Theo d'Or 2022 - Sien Eggers voor haar rol in Sartre & De Beauvoir 
De Nederlandse Toneeljury: ‘In Sarte & De Beauvoir brengt Sien Eggers haar personage Simone de Beauvoir zo vloeiend, levendig en authentiek tot leven, dat je gaat geloven dat ze het echt is. Rustig en trefzeker onderzoekt ze wie haar personage is, in een formidabele acteerprestatie die in alle ingetogenheid ronduit meeslepend is. Eggers aanstekelijke spel raakt aan iets essentieels. Voorbij de euforische glimlach en priemende pretogen zien we een mens die de zin van het bestaan bevraagd en in haar zijn tevens antwoord biedt. Deze spanning wordt knap uitgespeeld zonder te hoeven worden uitgelegd.’

Grote Zaal
Bijgeboekt
Bestel

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 23,00
1e rang - Normaal
€ 24,00
2e rang - CJP
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 22,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Stefaan van Brabandt
Spel Frank Focketyn en Sien Eggers
Overige Stefaan van Brabandt (tekst), Wannes Gyselinck (dramaturgie), Piet Menu (artistiek advies)
Ik wil Tips van de programmeur

Recensies

Sartre & de Beauvoir’ is zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt.

Volkskrant

Sien Eggers en Frank Focketyn leveren een formidabele prestatie.

Volkskrant

Fantastisch gespeeld filosofenduo

Theaterkrant

Deel deze voorstelling