Jan23 GZ Charkov City Opera & Ballet Rigoletto PF

Rigoletto

Charkov City Opera & Ballet

Verdi’s meesterwerk met de wereldberoemde aria La donna è mobile

Grote Zaal Bestel
Meer info

Rigoletto is gebaseerd op Victor Hugo’s toneelstuk Le roi s’amuse, waarin koning Frans I wordt neergezet als losbandige vrouwenverslinder. Toen Verdi hierover een opera wilde schrijven, eiste de Venetiaanse censuur dat de hoofdpersoon geen koning zou zijn. De première met de inmiddels wereldberoemde aria La donna è mobile in 1851 was een overdonderend succes en betekende de internationale doorbraak voor Verdi. De opera is nog steeds een vaste waarde in het operarepertoire en is een van Verdi's meesterwerken.

De hertog van Mantua is een bekend vrouwenverslinder, zijn hofnar Rigoletto drijft de spot met de vaders en echtgenoten van deze vrouwen. Als de graaf Monterone tevergeefs zijn dochter komt halen spreekt hij een vloek over beiden uit. Thuis wacht Gilda, Rigoletto’s dochter op haar vader. Ze is verliefd geworden op de vermomde hertog van Mantua. Als Rigoletto hier achter komt besluit hij om een huurmoordenaar op de hertog af te sturen. Zonder het te weten wordt hij medeplichtig aan de ontvoering van zijn eigen dochter Gilda, en ten slotte zelfs aan haar dood. Wat Rigoletto ervaart als de vloek van de Graaf Monterone, zal slechts de consequentie van zijn eigen daden zijn.

Over het Charkov City Opera & Ballet
Het Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Het Charkov City Opera & Ballet brengt wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Giselle, Nabucco en Rigoletto samen met Jeroen Weierink naar de Nederlandse theaters en combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. De voorstellingen worden live muzikaal begeleid door het Philharmonisch Orkest van Charkov. Het Charkov City Opera & Ballet zorgt voor een constante mogelijkheid om klassieke titels op hoog niveau in je eigen theater te ervaren.

Met Nederlandse boventiteling.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 45,50
1e rang - CJP
€ 43,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Giuseppe Verdi (muziek), Philharmonisch Orkest van Charkov en Jeroen Weierink (muzikale leiding)
Ik wil Internationaal, Matinee

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling