Momix

ALICE

Stap in het kleurrijke universum van Momix

Grote Zaal Bestel
Meer info

Wie kent het verhaal van Alice in Wonderland niet? In het bekende kinderboek van Lewis Caroll uit 1865 kruipt het meisje Alice door een konijnenhol en belandt in een magische wereld vol rare figuren.

Acrobatische danstaal
Momix-choreograaf Moses Pendleton – vermaard schepper van droomwerelden vol vreemde vogels – liet zich 155 jaar later inspireren door de avonturen van dit gevoelige meisje. In de nieuwste productie Alice ontvouwt de choreograaf een kleurrijk universum aan de kijker. In de typerende acrobatische Momix-danstaal, vol energie, met vervreemdende illusionistische trucs en prachtige visuele effecten. Niks is wat het lijkt te zijn, alles beweegt en verandert. Een hoofdrol wordt gespeeld door de kleurrijke kostuums, prachtige kunststukjes die de dansers in één beweging doen veranderen in een kreeft, een mossel of een bloem.

Moses Pendleton
Moses Pendleton vertelt: ‘Ik wilde het verhaal van Alice niet opnieuw vertellen. Het is voor mij het begin voor nieuwe ontdekkingen, een zoektocht naar onze grenzen. Ik wil deze show naar plekken brengen waar Momix nog nooit is geweest, waar dans, licht, muziek, kostuums en videoprojecties samen komen.’ The World of Dance schreef: ‘Alice by Momix is a triumph of imagination, illusions, and special effects, a mind blowing show.’

Over Momix
Momix (USA) staat onder de artistieke leiding van Moses Pendleton, een van Amerika's meest innovatieve en meest uitgevoerde choreografen. Momix staat internationaal bekend om de presentatie van werk van uitzonderlijke inventiviteit en fysieke schoonheid. Met niets meer dan licht, schaduw, rekwisieten en het menselijk lichaam, verbaast Momix al 40 jaar lang het publiek.

 

Grote Zaal Bestel

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 40,50
1e rang - Normaal
€ 41,50
1e rang - CJP
€ 39,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Moses Pendleton
Ik wil Language no problem, Iets nieuws ontdekken, Internationaal, Tips van de programmeur

Deel deze voorstelling