Jun04 GZ Mission Moliere HZT Sofie Knijff F SF (8)
Jun04 GZ Mission Moliere HZT Sofie Knijff F SF (2)
Jun04 GZ Mission Moliere HZT Sofie Knijff F SF (5)
Jun04 GZ Mission Moliere HZT Sofie Knijff F SF (1)

Mission Molière

Het Zuidelijk Toneel

Een staalkaart van de lach: van gifgroen tot heerlijk bevrijdend

Bitterheid, jaloezie, haat en cynisme; emoties die we niet snel laten zien, omdat je je er niet populair mee maakt. Brave burgers houden het liefst de schijn van optimisme en welwillendheid op, thuis, op de werkvloer, bij de sportclub. Maar een echte misantroop veegt natuurlijk zijn kont af met al dat ‘leuk joh’. Hij hekelt alle sociale hypocrisie en maakt en passant ook zichzelf belachelijk.

Meesterlijke Franse komedie
Dus heb je af en toe last van een ochtendhumeur? Of een hekel aan alles en iedereen: de politiek, medeweggebruikers, de gasten in De Slimste Mens? Ben je jaloers op de kluizenaar in de uitgestrekte bossen van Alaska? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. 350 jaar na de dood van Frankrijks beroemdste toneelschrijver geven regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht via Molière hun visie op humor, hypocrisie en goed bedoelerigheid en trakteren ze het publiek op een staalkaart van de lach: van gifgroen tot bevrijdend.

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling staat er een inleiding op het programma door regie-assistent Kato. Zij zal ingaan op de geschiedenis van Molière en de verwijzingen in Sarah’s bewerking naar die tijd. De vertaling van de personages door schrijver Joachim Robbrecht naar het nu en hoe dit nog steeds linkt met de tijd van Molière. De inleiding duurt 20/30 minuten en er ruimte voor het stellen van vragen. 

Aanvang inleiding: 14.15 uur | Bovenfoyer | Toegang gratis 

Theaterkrant bestempelde de voorstelling als 'Keuze van de criticus'. Lees hier de recensie.

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 28,00
1e rang - CJP
€ 26,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Sarah Moeremans
Spel Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Keja Klaasje Kwestro en Louis van der Waal
Ik wil Matinee

Deel deze voorstelling