Meat Loafs 'Bat out of Hell'

Legendary Albums Live met René van Kooten en Tessa Sunniva

Integrale uitvoering van zijn legendarische album

Grote Zaal Bestel
Meer info

45 jaar na het overdonderende succes van zijn album Bat out of Hell overleed in 2022 Meat Loaf (Marvin Lee Aday). Mede om die onvergetelijke herinnering kiest ‘Legendary Albums Live’ dit seizoen voor een integrale en anekdotische uitvoering van het complete album met René van Kooten en Tessa Sunniva in de hoofdrollen. Het publiek wordt op een verassende wijze meegenomen in het leven en omgeving van Marvin Lee Aday, wiens leven net zo dramatisch en meeslepend was als zijn muzikale levenswerk.

De karakteristieke zanger werd wereldberoemd door zijn rock hit Paradise by the Dashboard Light, die hij op dit album uit 1977 samen zong met Ellen Foley. Ieder jaar worden nog altijd zo’n 200.000 exemplaren verkocht van Bat out of Hell’. Wereldwijd gingen er inmiddels zelfs al meer dan 43 miljoen exemplaren over de toonbank, waarmee Bat out of Hell het op vier na bestverkochte album aller tijden is.

Meat Loafs optredens werden ook gekenmerkt door theatrale acts. Aan de Volkskrant vertelde hij destijds: 'De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut. Een beetje op en neer springen is niet genoeg. Je moet alles uit de kast halen en je inleven in een rol, elke dag weer.'

René van Kooten en Tessa Sunniva, begeleid door de meesterlijke Legendary Albums Live band, weten artistiek gezien wel raad met Meat Loafs erfgoed. De onvoorwaardelijkheid en de hoeveelheid energie waarmee de kleurrijke mastodont zijn publiek onderdompelde zijn de ultieme bestanddelen van deze show.

De mensen moeten letterlijk van het pluche worden getrokken: Fasten your seatbelts!

Grote Zaal Bestel

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 29,50
1e rang - Normaal
€ 30,50
1e rang - CJP
€ 28,50
1e rang - NTK
€ 30,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Bavo Galama
Spel René van Kooten en Tessa Sunniva, LA-Live Band o.l.v. Jan Peter Bast
Duur Circa 140 minuten incl. pauze

Deel deze voorstelling