Matangi Quartet

Canto Ostinato Strings Attached

Geniet van Simeon ten Holts meesterwerk

De vertolkingen van Canto Ostinato hebben een bijzonder karakter. Doordat componist Simeon ten Holt de uitvoeringsmogelijkheden heeft vrijgelaten ontstaat er een unieke manier van spelen; net als bij improviseren worden de muzikale keuzes gemaakt op het moment van de uitvoering.


*** Wegwerkzaamheden ***

Let op: van vrijdagavond 24 maart t/m zondagavond 26 maart is de A9 in een richting dicht, vanaf knooppunt Holendrecht tot knooppunt Badhoevedorp. Check hier de omleidingen en plan je reis op tijd.


De Matangi’s koersen door het stuk en staan voortdurend met elkaar in verbinding. Bij Canto Ostinato bestaat er dan ook geen leiding. Het stuk leidt zichzelf. Spanning en ontspanning creëren een verlangen dat plaats maakt voor diepe emotie. Met live tekeningen van Gerard de Bruyne.

Tekeningen Gerard de Bruyne
Het Matangi Quartet heeft Gerard de Bruyne gevraagd om bij de concerten live te komen tekenen waarbij hij zich laat inspireren door de uitvoering van Matangi en zijn tekeningen te zien zijn op een groot scherm achter het kwartet. Zo is elk concert niet alleen een nieuwe muzikale ervaring, maar ontstaat er telkens een nieuw beeldend kunstwerk.

In de pers
Maria-Paula Majoor van het Matangi Quartet was te gast bij het radioprogramma De Ochtend om te praten over de Canto Ostinato. Beluister hier dit gesprek

Over het Matangi Quartet
Matangi is in drieëntwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles in het Nederlandse muzieklandschap en op internationale podia. De vier musici zijn stuk voor stuk zelfstandig en eigenzinnig, wat ze bindt is een tomeloze creatieve nieuwsgierigheid. Naar nieuwe muziekstijlen, naar nog onbekend repertoire, naar onverwachte samenwerkingen met andere kunstvormen van cabaret tot dans. Sinds de oprichting in 1999 heeft het kwartet zich nooit beperkt tot één muziekstijl. 

Ze deelden het podium met klassieke topmusici zoals Maarten Koningsberger, Tania Kross, Paolo Giacometti, Severin von Eckardstein, Quatuor Ébène. Maar zij waagden zich ook aan cross-over-projecten, met onder meer cabaretiers Herman van Veen en Youp van ’t Hek, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, jazztrompettist Eric Vloeimans en pianist Martin Fondse, jazzpianist Michiel Braam, DJ Kypski, jazzvocalisten Mathilde Santing en Ruben Hein en singer-songwriters Lori Lieberman en Tom McRae.

Kleine Zaal
Matinee
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 25,00
1e rang - CJP
€ 23,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Matangi Quartet en Gerard de Bruyne
Duur Circa 75 minuten geen pauze
Ik wil Language no problem, Matinee

Deel deze voorstelling