Okt27 KZ Lady Chatterley S Lover ©Sofie Knijff4
Okt27 KZ Lady Chatterley S Lover ©Sofie Knijff3
Okt27 KZ Lady Chatterley S Lover ©Sofie Knijff1

Lady Chatterley's Lover

De Warme Winkel

Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met opwindende schandaalroman

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Lady Chatterley’s Lover veroorzaakte bij het verschijnen in 1928 een groot schandaal vanwege de opwindende inhoud. De roman was lange tijd verboden in Engeland en werd tientallen jaren in het geniep doorgegeven. De Warme Winkel ging aan de haal met de grensverleggende tekst en NRC gaf vijf sterren aan de 'razend intelligente aanklacht tegen de heteroseksuele norm'.

Schandaalroman 
In Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de charmes van boswachter Oliver Mellors. Hoewel Lawrence destijds vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij sprak eerlijk over seks en seksuele voorkeur, wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan om in het reine te komen met kanten van zichzelf die zij het liefst aan het daglicht onttrokken. Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met deze schandaalroman. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw. ‘Ga kijken, doe jezelf een plezier, laat je meevoeren.’ (Theaterkrant)

Geselecteerd door De Nederlandse Toneeljury als één van de 12 indrukwekkendste voorstellingen van het seizoen 
Uit het juryrapport: 'Florian Myjer en Lisa Verbelen onderzoeken hoe vastgeroeste rolpatronen de huidige seksualiteit nog altijd in hun greep houden. Confronterend soms, maar uiteindelijk vooral aangrijpend in hoe de performers bevrijding vinden in hun eigen marginaliteit.'

 

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 20,00
1e rang - CJP
€ 18,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Ward Weemhoff
Spel Florian Myjer en Lisa Verbelen
Overige Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan, naar D.H. Lawrence (concept en tekst)
Ik wil Jong talent

Recensies

Lady Chatterley’s Lover is een verpletterende tirade tegen de heteroseksuele norm.

NRC

Deel deze voorstelling