Okt27 KZ LADYCHATTERLEYSLOVER ©Lonneke Van Der Palen FORWEBLIGGEND
Okt27 KZ Lady Chatterley S Lover ©Sofie Knijff3
Okt27 KZ Lady Chatterley S Lover ©Sofie Knijff1

Lady Chatterley's Lover

toneelgroep Amsterdam (voorheen De Warme Winkel)

Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met opwindende schandaalroman

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Lady Chatterley’s Lover van D.H. Lawrence veroorzaakte bij het verschijnen in 1928 een groot schandaal vanwege de opwindende inhoud. De roman was lange tijd verboden in Engeland en werd tientallen jaren in het geniep van hand op hand doorgegeven.

Toneelgroep Amsterdam (toen nog De Warme Winkel) ging afgelopen seizoen aan de haal met de beruchte en grensverleggende tekst en NRC Handelsblad gaf vijf sterren aan de ‘razend intelligente aanklacht tegen de heteroseksuele norm’.

Schandaalroman 
In Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de charmes van boswachter Oliver Mellors. Hoewel Lawrence destijds vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij sprak eerlijk over seks en seksuele voorkeur, wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan om in het reine te komen met kanten van zichzelf die zij het liefst aan het daglicht onttrokken. Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met deze schandaalroman. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw. ‘Ga kijken, doe jezelf een plezier, laat je meevoeren.’ (Theaterkrant)

Nieuwe naam
De Warme Winkel zocht sinds haar oprichting al naar een naam die beter communiceert waar zij voor staat. Liefhebbers associëren hun naam misschien met artistiek avontuur, maar in het algemeen wekt hij een heel andere indruk. Nu kwam er een historische naam vacant die beter uitdraagt waar ze voor staan en waar ze heen willen, en die naadloos aansluit op hun oeuvre vol kunsthistorische citaten en toe-eigening, brutaliteit en experiment. Vanaf heden heet De Warme Winkel daarom toneelgroep Amsterdam.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 18,10
1e rang - Normaal
€ 20,00
1e rang - CJP
€ 18,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Ward Weemhoff
Spel Florian Myjer en Lisa Verbelen
Overige Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan, naar D.H. Lawrence (concept en tekst)
Ik wil Jong talent

Recensies

Lady Chatterley’s Lover is een verpletterende tirade tegen de heteroseksuele norm.

NRC

Deel deze voorstelling