Feb10,11,12 KZ Spelersfederatie Keizer Zonder Kleren Barbara Raatgever 1
Feb10,11,12 KZ Spelersfederatie Keizer Zonder Kleren Barbara Raatgever 2

Keizer zonder kleren

De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep

Volwassen versie van het bekende sprookje

Keizer zonder kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer in de geest van Molière, die in 2023 al 350 jaar dood is. Molière putte sterk uit de Comédia Dell’arte en schotelde zijn publiek archetypes voor die de dwaasheden van het menselijk ras portretteerden. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil.

We leven in een tijd van omwentelingen, scherpe tegenstellingen en verzet van een oude orde tegen nieuwe inzichten en een nieuwe generatie. Keizer zonder kleren toont de werking van de stok in het wiel, de kleine gebeurtenis die er uiteindelijk toe leidt dat de heersende macht, die vastgeroest zit in zijn eigen idee over hoe het ‘heurt’ te zijn, van zijn troon valt, door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite is Keizer zonder kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten.

 

Kleine Zaal
matinee, try-out
Bestel

Ook te zien op:

Kleine Zaal
Serie, Try-out
Bestel
Kleine Zaal
Try-out
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 17,50
1e rang - CJP
€ 15,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Erasmus MacKenna
Spel Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Sam Ghilane, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Bartel Jespers, Nicoline Raatgever en Jonata Taal
Ik wil Tips van de programmeur, Matinee

Deel deze voorstelling