ISH Dance Collective

FTBLL - Can you kick it (8+)

Straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking in één choreografie

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling FTBLL – Can You Kick it. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL- Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium.

In FTBLL is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.

Touzani TV
Touzani TV op YouTube is een podium voor alle soorten voetballers. Van verstandelijk- en fysiek beperkte voetballers, amateurs, talenten, meiden, profs tot aan de achtertuin van Cristiano Ronaldo. In de aflevering Los Barrenderos van Touzani TV wordt ook over FTBLL verteld. Straatvoetballer Achie die hier ook in te zien is, maakt ook deel uit van de FTBLL cast. 

Meet & Greet
Na de voorstelling vindt er een Meet & Greet plaats met de cast.

Internationaal gerenommeerd
ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar. Wars van formats en restricties, zoekt choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris al meer dan twintig jaar zijn weg buiten de gebaande paden.

 

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 23,50
1e rang - CJP
€ 21,50
1e rang - Kind tm 14 jr
€ 21,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Marco Gerris (en concept)
Spel Oscar Starink, Dietrich Pott, Shane Boers (Bboys), Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász (freestylers), Edward van Gils, Achie Tarhouchi (straatvoetballers)
Overige Guido van Moorselaar (regie assistent) en Rik Ronner (Wondermonster, muziek)
Ik wil Language no problem

Recensies

Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL – Can you kick it toont kunst met een grote K.

Scènes

Alle elementen samen vormen een organisch geheel, en vullen elkaar harmonisch aan, zonder daarbij de aandacht af te leiden van degenen die de voorstelling dragen: de performers zelf. Een voorstelling die entertainment biedt van de hoogste kwaliteit.

Theaterkrant

Als een breaker een bal pakt, of een voetballer zich aan een handstand waagt, wordt hun gemeenschappelijke cultuur ontroerend voelbaar.

de Volkskrant

Deel deze voorstelling