Feb17 GZ Carmen Introdans Foto Hans Gerritsen 4948
Feb17 GZ Carmen Introdans Foto Hans Gerritsen 4194
Feb17 GZ ID RMF Carmen Highres 5320 (5)

Beleef het Carmen Experium

Introdans

Familievoorstelling Carmen

Voorstelling vol moderne dans, flamenco en paso doble

Grote Zaal
Language no problem
Uitverkocht
Meer info

Eigentijdse dansversie van de wereldberoemde publiekstrekker over de temperamentvolle Carmen, die zich aan niets of niemand wil binden, voor dansliefhebbers vanaf 6 t/m 99 jaar.

De Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano maakte van Carmen een gepassioneerde familievoorstelling vol moderne dans, flamenco en de paso doble. Ramírez Sansano koos Picasso’s werk als inspiratiebron, met zwart-witte decors, kostuums en muziek van Georges Bizet. Een heerlijke theatrale dansvoorstelling voor iedereen!

Over Gustavo Ramírez Sansano
Choreograaf Gustavo Ramírez Sansano (1978, Spanje) begon zijn carrière als danser, o.a. bij het Nederlands Dans Theater, maar werd al snel een veelgevraagd dansmaker. Zijn stoere en verleidelijke versie van Carmen is sinds de première in 2012 een wereldwijd succes. De zachtaardige soldaat Don José valt als een blok voor de vurige Carmen, maar zij wil zich niet binden aan één man. De passie en emotie spatten van het toneel, geholpen door het relatief eenvoudige zwart-witte decor geïnspireerd op het werk van Picasso. 

In de pers
Lees hier een interview in de Gelderlander met artistiek directeur Roel Voorintholt en artistiek manager/choreograaf Adriaan Luteijn van Introdans.

Achter de schermen tijdens de repetities
Bekijk hier en hier twee filmpjes die achter de schermen gemaakt zijn tijdens de repetities. 

Carmen Experium
Bezoekers kunnen voorafgaand aan de voorstelling en in de pauze het Carmen.experium bezoeken in onze bovenfoyer. Een interactieve experience voor jong en oud waarin je met alle zintuigen de voorstelling Carmen kan ervaren. Je hoort muziek, leert een dansje, voelt de kostuums, proeft de smaak van Carmen en nog veel meer!

Na afloop van de voorstelling is er een ‘meet en greet’ met twee dansers.

Introdans is ook te zien op vrijdag 21 april.

Grote Zaal
Language no problem
Uitverkocht

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 16,00
2e rang - CJP
€ 14,00
1e rang - Normaal
€ 17,00
1e rang - CJP
€ 15,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Gustavo Ramírez Sansano (choreograaf)
Ik wil Met de hele familie, Language no problem

Ontdek het Carmen Experium

Recensies

Choreograaf Ramírez Sansano heeft een unieke versie van Carmen gebracht. (...) Ramírez Sansano’s voorstelling is in alle facetten mooi: muziek, dans, kostuums en decor. (...) De liefde en passie tussen Don José en Carmen spat er af.

Theaterkrant

De gedanste versie van de opera ‘Carmen’ werkt goed als familievoorstelling. (...) De kracht van ‘Carmen.maquia’ schuilt in de fraaie enscenering en de speelse groepsdansen.

de Volkskrant

Deel deze voorstelling