Feb05 GZ Igone De Jongh You & I (C) Mark Engelen Vierkant

Igone de Jongh

Zin in liefde

Een voorstelling die ontroert, betovert en inspireert

Grote Zaal Bestel
Meer info

Deze voorstelling is helaas verplaatst van zondag 5 februari naar deze datum, woensdag 1 maart a.s. (van een matinee naar een avondvoorstelling). Bestellers van de voorstelling op zondag 5 februari ontvingen hierover bericht per mail.

Bijna een kwart eeuw danste prima ballerina Igone de Jongh bij Het Nationaal Ballet waar ze werkte met gelouterde en wereldvermaarde choreografen. In haar eigen voorstelling Zin in Liefde wilde ze zich laten choreograferen door twee jonge aanstormende talenten: Simone Repele en Sasha Riva, waarvan laatstgenoemde ook mee danst in de show.  Daarnaast wordt Igone op het toneel geflankeerd door enkel dansers uit het mede door haar opgerichte dansgezelschap in ballingschap The United Ukranian Ballet Company.

De voorstelling Zin in Liefde is geïnspireerd door het fenomeen ‘diva’. Diva’s als Judy Garland, Édith Piaf, Maria Callas en Whitney Houston. Door de ogen van de diva kijken we terug op een leven vol uitersten. Haar optredens betoveren ons, ze schittert en verlicht ons leven. Maar we ervaren ook de offers: de totale overgave aan haar talent, haar misstappen en haar dramatische liefdes. Het zijn de thema’s die onlosmakelijk verbonden lijken aan het fenomeen diva. En toch, we vergeven haar alles, want haar toewijding en talent tonen ons iets van het geheim van het leven.

De pers over haar vorige voorstelling I: 
'Intens en virtuoos is elke beweging perfect in balans.' (de Volkskrant)

'Een magisch moment als De Jongh haar spitzen ombindt voor de vertolking van de stervende zwaan, de rol die ze nooit danste.' (Trouw)

'I  is een prachtige, stijlvolle en in esthetisch opzicht volmaakte mix van klassiek en hedendaags ballet.' (Theaterkrant)

 

 

Grote Zaal Bestel

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 39,50
1e rang - Normaal
€ 40,50
1e rang - CJP
€ 38,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Ruut Weissman
Ik wil Grote namen, Tips van de programmeur, Uit met vriendinnen, Language no problem, Publiekslievelingen

Deel deze voorstelling