De Wolf Promo Foto Margot De Heide Scaled
Apr14 GZ Wolf7geitenwollensokjes Webbanner Lg 2223 V1

De wolf en de 7 geitenwollensokjes (8+)

Stanley Burleson, Joris van Veldhoven, Marcel Visscher en Ger Otte

Wat als vadergeit soms een (weer) wolf wordt?

Grote Zaal Bestel
Meer info

Een gelukkig typisch Jordanees ‘geitengezin’, bestaande uit vader, moeder en zeven kinderen (Geitenwollensokjes). De vader is opgegroeid in een weeshuis en lijdt aan ‘lycantropie’ oftewel weerwolfziekte. Een ziekte die door een vader wordt doorgegeven aan het zevende kind, mits dat kind van het mannelijke geslacht is. Hij heeft dit geheim echter nooit met iemand gedeeld, zelfs niet met zijn vrouw.

Als het volle maan is verandert vader in een weerwolf en een weerwolf is altijd op zoek naar slachtoffers. Hij is bang dat hij zijn eigen gezin iets aan zal doen en daarom verdwijnt hij als het volle maan wordt. Hij vertelt zijn vrouw nooit waar hij heen gaat. Zij tolereert, gek genoeg, zijn onverklaarbare gedrag. Niet omdat het haar niet interesseert, maar meer omdat ze met haar onhandelbare ‘Geitenwollensokjes’ haar handen vol heeft.

Om er zeker van te zijn dat hij terugkeert, bindt zij vader bij ieder afscheid haar dierbare rode zakdoek om zijn nek. Moeder laat de kinderen de afwezigheid van hun vader vergeten door ze het sprookje van De wolf en de zeven geitjes te vertellen, niet wetende dat er een echte wolf op de loer ligt…..

Een combinatie van het sprookje De Wolf en de zeven geitjes en de mythe Lycaon als weerwolf; met het happy end van een sprookje en de tragische afloop van een mythe.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 23,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Stanley Burleson, Joris van Veldhoven, Marcel Visscher en Ger Otte
Overige Stanley Burleson en Joris van Veldhoven (tekst en idee), Ger Otte (muziek)
Ik wil Met de hele familie

Deel deze voorstelling