De Verleiders

Door de bank genomen: tien jaar later

Rollercoaster aan feiten en analyses

Grote Zaal Uitverkocht
Meer info

In 2014 verrasten De Verleiders met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de bank. Verbijsterde bezoekers, een Burgerinitiatief, een bespreking in de Tweede Kamer en een onderzoek door de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid. Er was een steen in de vijver gegooid.

Is er iets veranderd?
10 jaar later is er NIETS veranderd. Sterker nog, het is erger geworden. Geldpersen draaien overuren, torenhoge inflatie, energieprijzen die door het dak gaan, wonen is niet meer van één inkomen te betalen, rentes werden negatief en vermogens van de allerrijksten verdubbelden.

We staan aan de vooravond van een enorme verandering. Op dit moment wordt de Central Bank Digital Currency (CBDC) ontwikkeld. Met dit nieuwe geldstelsel zal de macht verschuiven van private banken naar de centrale bank. Eindelijk, goed nieuws! Ironisch: niemand weet ervan. 

Hoogste tijd voor een onvermijdelijk vervolg, waarin DE VERLEIDERS op vlijmscherpe wijze de onderste steen boven halen. Want is CBDC alleen maar goed nieuws? We willen 10 jaar later niet nóg een keer door de bank genomen worden! Door de bank genomen: 10 jaar later geeft een kritische blik op onze tijd in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Zoals altijd met humor. Bijtende humor. Je lacht je gek.

Grote Zaal Uitverkocht

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 36,00
1e rang - Normaal
€ 37,00
1e rang - CJP
€ 35,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Leopold Witte
Spel Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel
Overige George van Houts (script)
Ik wil Publiekslievelingen, Grote namen

Het publiek smult van Pierre Bokma

de Volkskrant

Linde van den Heuvel is een regelrechte aanwinst

de Volkskrant

Deel deze voorstelling