Apr14 KZ Soldaat 14 © Sanne Peper

'Verheijen is als komiek in topvorm.' (NRC)

Apr14 KZ Soldaat 04 © Sanne Peper

'De dappere soldaat toont de kracht van de ongebreidelde fantasie.' (De Telegraaf****)

Apr14 KZ Soldaat 10 © Sanne Peper

'De voorstelling is goed voor een avondje heerlijk, ongecompliceerd vermaak.' (de Telegraaf****)

De dappere soldaat

Toneelschuur Producties & Steef de Jong

Wat is het waard om voor te vechten?

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Zoals altijd combineert Steef de Jong op inventieve wijze decor, beeld, tekst, muziek en spel om op ironische toon tot de kern te komen: Wat is het waard om te vechten?

Komische operette
Drie vrouwen missen hun mannen, die vechten aan het front. Nadine bezingt haar bewondering en liefde voor haar ‘dappere huzaar’ als plots Bumerli haar slaapkamer binnendringt. Als deserteur en pacifist wil hij ontsnappen aan de strijd. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd van deze ‘kleine chocoladesoldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Hij is een deserteur, een lafaard dus. Maar wat betekent het eigenlijk echt om dapper te zijn?

Steef de Jong over De dappere soldaat
‘Toen ik deze operette ontdekte werd ik gegrepen door de muziek. Daarnaast wordt in deze operette de vraag ’Wat is dapper zijn?’ licht en humoristisch behandeld. De dappere soldaat speelt zich af in een 19e eeuwse salon met magische wanden. Ik ben altijd op zoek naar creatieve oplossingen. Hoe speel je orkestmuziek met alleen een orgeltje. Hoe speel je als één persoon een groep soldaten. Hoe breng je alle elementen zo samen dat ze, in combinatie met de verbeelding van het publiek, een wereld creëren.’

Samen Uit naar De dappere soldaat?
Ben je alleengaand of heb je even niemand die met je mee wil en heb je zin in een leuke avond theater? Boek dan je ticket op het prijstype Samen Uit, dan ontvangt een collega van de schouwburg je vanaf 19.30 uur in de foyer voor een kop koffie. Je ontmoet zo andere mensen en kunt na afloop van de voorstelling ook nog even met elkaar napraten. Lees hier meer en bekijk waar wij nog meer Samen Uit bij organiseren. 

Naast elkaar in de zaal
Je boekt individueel een ticket voor een Samen Uit voorstelling, na aankoop wisselen we je ticket om voor mooie plaatsen naast elkaar in de zaal. Je ontvangt dus een tweede ticket en dit is je Samen Uit-ticket.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 22,00
1e rang - CJP
€ 20,00
1e rang - Samen Uit
€ 22,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Steef de Jong (gebaseerd op de operette van Oscar Straus)
Spel Malou Gorter, Rop Verheijen en Diewertje Dir
Overige Louis van Beek (libretto)
Ik wil Tips van de programmeur

Recensies

De drie spelers leven zich in ‘De dappere soldaat’ met zichtbaar genoegen uit in de vele dubbelrollen. (...) Tegelijk nemen ze het genre volkomen serieus, getuige enkele prachtig gezongen duetten.

de Volkskrant

De Dappere Soldaat toont de kracht van ongebreidelde fantasie. De voorstelling is goed voor een avondje heerlijk, ongecompliceerd vermaak waar het speel plezier vanaf spat.

De Telegraaf

Voor zijn nieuwe voorstelling bewerkte Steef de Jong samen met tekstschrijver Louis van Beek een operette uit 1908 van Oscar Straus. Ze leggen de nadruk op de kracht van de verbeelding in een dynamisch spel van dubbelrollen.

Theaterkrant

Verheijen is als komiek in topvorm. Zijn tekstbehandeling en spel zijn formidabel.

NRC

Deel deze voorstelling