De Bananengeneratie

Toneelgroep Oostpool

Theatraal portret van de Oost-Aziatische Nederlander

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Regisseur Char Li Chung brengt de bestseller De Bananengeneratie van Pete Wu naar het theater. Met vijf getalenteerde acteurs in de hoofdrol maakt Chung een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen.

Portret van een gemeenschap
De belichaming van een generatie die midden in de Nederlandse samenleving staat, maar als Oost-Aziatische Nederlander toch steeds herinnerd wordt aan hun anders-zijn. Met De Bananengeneratie tekende Pete Wu het verhaal op van een jonge generatie Oost-Aziatische Nederlanders. Maar ook zijn eigen verhaal. Het verhaal van het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken, het leven als horeca-kind tussen school en fornuis, het uit de kast komen bij je Chinese moeder. In alle dorpen en steden vind je vergelijkbare verhalen terug. Die verhalen vinden nu hun weg naar het toneel.  

Regisseur Char Li Chung
De Nederlandse regisseur Char Li Chung heeft zowel Italiaanse als Chinese roots. Zijn overgrootouders behoorden tot de eerste Chinese arbeidsmigranten in Nederland en begonnen in 1933 het Chinese restaurant ‘Nan King’ in Amsterdam. Chung: 'Met De Bananengeneratie wil ik de diversiteit van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland en de rijke cultuur die zij hierheen hebben gebracht vieren'.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 22,00
1e rang - CJP
€ 20,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Char Li Chung
Spel Nhung Dam, Yuwi, QiQi van Boheemen, Kok-Wha Lie en Keanu Visscher
Overige Madelon Kooijman (dramaturgie)
Ik wil Tips van de programmeur

Deel deze voorstelling