Mrt12 GZ Cosi Fan Tutte Liggend Beeld PF

Così Fan Tutte

Ukraine Liberation Orchestra onder leiding van Jeroen Weierink

Liefde en ontrouw buitelen vrolijk over elkaar heen

In Mozarts komische opera Cosí Fan Tutte buitelen liefde en ontrouw vrolijk over elkaar heen.

Twee jonge mannen wagen zich met een weddenschap aan een liefdesexperiment om de liefde van hun verloofden op de proef stellen. De ondertitel van de opera luidt dan ook La scuola degli amanti oftewel de leerschool van de geliefden. Vrij vertaald betekent Così fan tutte ‘Zo zijn alle vrouwen’, maar dat betekent niet dat de heren het er zonder kleerscheuren vanaf gaan brengen…

Così fan tutte ging in 1790 in Wenen in première en was meteen een doorslaand succes. De opera behoort met recht tot het gietijzeren repertoire en wordt door alle grote operahuizen met regelmaat ten tonele gevoerd.

Ukraine Liberation Orchestra (ULO)
Een groep Oekraïense muzikanten is de oorlog in hun land ontvlucht en heeft onderdak in Nederland gevonden. Dat heeft geleid tot het ontstaan van een bijzonder gelegenheidsorkest op initiatief van dirigent Jeroen Weierink, het Ukraine Liberation Orchestra (ULO). Marc Krone zal de regie op zich nemen en met zes bijzonder getalenteerde Oekraïense zangers presenteren we een gloednieuwe enscenering van zonder twijfel de meest dolkomische boulevardklucht onder de opera’s. Houd zakdoeken gereed!

Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling

Grote Zaal
Matinee
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 46,00
1e rang - CJP
€ 44,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Marc Krone
Spel Jeroen Weierink (dirigent)
Ik wil Matinee, Grote namen, Tips van de programmeur

Deel deze voorstelling