Mrt23 GZ HNT Coriolanus By Gordon Meuleman Liggend

Coriolanus

Het Nationale Theater

Hypermoderne Shakespeare met hoge hartslag en rake klappen

Grote Zaal Bestel
Meer info

In Coriolanus beschrijft Shakespeare vlijmscherp de werking van de politiek, van machtsgroepen en van retoriek. Tegelijk legt hij de wispelturigheid van de publieke opinie bloot: we zien hoe het volk Coriolanus het ene moment verafschuwt en even later weer toejuicht.

Bovenal laat Shakespeare zien wat er in een samenleving gebeurt als verstand en gemeenschappelijk belang niet langer leidend zijn, maar emotie en opportunisme de boventoon voeren.

Coriolanus
Wanneer generaal Coriolanus als winnaar terugkeert uit de oorlog, juicht het volk haar toe. En dat terwijl ze haar voor de oorlog nog haatten. Gesteund door machtige vrienden stelt Coriolanus zich verkiesbaar voor het hoogste politieke ambt. Niets lijkt haar benoeming in de weg te staan, maar dan hitsen haar politieke vijanden het volk op. Coriolanus moet vluchten en sluit zich uit wraak aan bij de verslagen vijand, met maar één doel: vernietiging van de stad waarvoor zij haar leven zo vaak waagde.

Yela de Koning (Trojan Wars) speelt de titelrol in deze hypermoderne Shakespeare met hoge hartslag en rake klappen.

Bij deze voorstelling is een inleiding voor scholen beschikbaar.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 32,50
1e rang - CJP
€ 30,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Nina Spijkers, eindregie wegens zwangerschap: Liesbeth Coltof
Spel Mariana Aparicio Torres, Emma Buysse, Bram Coopmans, Fjodor Jozefzoon, Yela de Koning, Rick Paul van Mulligen, Betty Schuurman, Joris Smit, e.a
Ik wil Grote namen, Tips van de programmeur

Deel deze voorstelling