Mrt30 GZ Conny Janssen FRAMED Andreas Terlaak (1)
Mrt30 GZ Conny Janssen FRAMED Andreas Terlaak (6)

'De combinatie van Janssens vloeiende danstaal en kraakheldere beelden levert een innemend stadsmozaïek op’

Mrt30 GZ Conny Janssen FRAMED Andreas Terlaak (7)

'Het gezelschap zet een uitzonderlijke prestatie neer'

Mrt30 GZ Conny Janssen FRAMED Andreas Terlaak Repetitiefoto (2)

Conny Janssen Danst

Framed

'Janssens vloeiende danstaal en kraakheldere beelden levert een innemend stadsmozaïek op' (Het Parool)

Framed is een filmisch gemonteerde vertelling waarin livedans, filmbeelden en muziek samen komen om een gezamenlijke wereld te creëren.

Stroboscopische effecten
Let op deze voorstelling bevat enkele minuten stroboscopische effecten. 

Over de voorstelling
In de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life en zoomen we in op de verschillende kleine levens. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen.

In Framed is een grote rol weggelegd voor video. Conny Janssen werkt daarvoor samen met decorontwerper Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta. Een LED-scherm van 33 m2 representeert als een abstract schilderij de huid van de stad. De getoonde filmbeelden dienen als lichtbron en gevoelssensor voor de avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten. De muziek in Framed is een gevarieerde soundtrack die zich beweegt tussen kristalheldere klassieke muziek en filmisch stadse soundscapes.

‘Met Framed zien we verschillende levens in de stad: ieder in zijn eigen ritme en routine, ieder met zijn eigen verlangen. We creëren een associatieve wereld, een mozaïek van fragmenten waarin de figuren voorbijtrekken, ronddwalend in hun eigen gedachten. Juist in deze tijd, waarin we geïsoleerder leven dan we misschien willen, laten we zien dat iedereen op zijn eigen manier omgaat met het gevoel dat achter onze dagelijkse levens schuilt.’ – Conny Janssen.

De pers over de voorstelling
'Het gezelschap zet een uitzonderlijke prestatie neer. De expressieve bewegingen en perfecte controle vullen elkaar perfect aan en creëren een sfeer die raakt tot in het diepst van je ziel.' - de Cultuurvlogger 

De Cultuurvlogger heeft ook een vlog gemaakt over de voorstelling; bekijk deze hier.

'IJzersterk is het duet waarin Adi Amit en Mariko Shimoda met hun vlechten aan elkaar zijn geknoopt. In hun prachtige uitvoering zoeken ze de grens op tussen een innige relatie en verstikkende symbiose.' - Het Parool

Publieksreacties
'Ik dacht dat ik alles van Conny Janssen Danst nu wel gezien zou hebben… niet dus! Wat prachtig, ben er helemaal blij van. Ik kom nog eens kijken!’

‘Geweldig. Wat een prachtige voorstelling! Het leek alsof ik er middenin zat. De beelden, het licht en het geluid van de muziek in combinatie met de dansers: subliem! Vijf sterren’

‘Very impressive! Thank you to all dancers & crew. We live in cities, framed, sometimes trapped. Connected but apart.’

Samen Uit naar Conny Janssen Danst?
Ben je alleengaand of heb je even niemand die met je mee wil en heb je zin in een leuke avond theater? Boek dan je ticket op het prijstype Samen Uit, dan ontvangt een collega van de schouwburg je vanaf 19.00 uur in de foyer voor een kop koffie. Je ontmoet zo andere mensen en kunt na afloop van de voorstelling ook nog even met elkaar napraten. Lees hier meer en bekijk waar wij nog meer Samen Uit bij organiseren. 

Naast elkaar in de zaal
Je boekt individueel een ticket voor een Samen Uit voorstelling, na aankoop wisselen we je ticket om voor mooie plaatsen naast elkaar in de zaal. Je ontvangt dus een tweede ticket en dit is je Samen Uit-ticket.

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 27,00
1e rang - CJP
€ 25,00
1e rang - Samen Uit
€ 27,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Conny Janssen en Thomas Rupert (concept), Conny Janssen (choreografie), Thomas Rupert (toneelbeeld & video-ontwerp) en Davide Bellotta (camera & montage)
Duur Circa 65 minuten geen pauze
Ik wil Language no problem

Recensies

De combinatie van Janssens vloeiende danstaal en kraakheldere beelden op een videowand levert een innemend stadsmozaïek op.

Het Parool

Conny Janssen weet perfect het ritme van een stad te vangen in menselijke bewegingen. De karakters allemaal op zichzelf staand, maar toch verbonden.

de Cultuurvlogger

Deel deze voorstelling