Sep12 KZ Cheroney Persfoto

Cheroney Pelupessy

Keturunan

Het is nu of nooit, als wij het niet doen wie gaat het dan doen?

Kleine Zaal
Première
Bestel
Meer info

Keturunan (Bahasa Melayu – nakomeling)

Trots, schaamte, leed, eer, verwarring? Wat is het gevoel dat naar boven komt als we het over onze afkomst hebben met wortels in Indonesië, Molukken en Nederland?

Het multidisciplinaire programma Keturunan vertelt vanuit het perspectief van nakomelingen van voorouders die een veelbewogen reis hebben doormaakt met betrekking tot hun relatie met Nederland. Voor Molukkers en Indonesiërs zijn hun voorouders van groot belang en zij worden beschouwd als invloedrijk in de vorming van de huidige identiteit. Het eren van de voorouders wordt beschouwd als de verbinding met het verleden. In Keturunan wordt deze geschiedenis meegenomen, en wordt er een brug geslagen naar de huidige, jongere generaties.

‘Kalo bukan skarang kapan lai, kalo bukan katong la sapa lai?'
– Het is nu of nooit, als wij het niet doen wie gaat het dan doen?

Dit kunstproject draait in de breedste zin om verbintenis: tussen maker en uitvoerend kunstenaar, tussen verhalen, tussen dansstijlen, tussen kunstenaar en publiek, en een interne verbintenis tussen verschillende etniciteiten die erg veel samenhang hebben. De huidige generatie heeft weliswaar die onvrede van de complexe geschiedenis niet zelf ervaren, maar voelt de pijn van hun (voor)ouders wel. In het onderzoeksproces wordt verkend op welke manier die verbanden gelijktijdig voortleven.

Cheroney Pelupessy
Mijn visie is om een multidisciplinair kunstproject te produceren in de vorm van een fotoreportage, documentaire, en dansvoorstelling. Om dichter bij mijn Moluks/Indische cultuur te komen door middel van persoonlijke verhalen en ervaringen van andere nakomelingen. Dit onderzoek schept verbinding en gemeenschap. Gedurende dit proces gaan we de confrontatie aan met de pijnlijke, maar rijke geschiedenis die we met ons meedragen en kunnen wij dit uiten in verschillende kunstvormen als eerbetoon aan al onze voorouders.’ - Cheroney Pelupessy

Kleine Zaal
Première
Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 18,10
1e rang - Normaal
€ 20,00
1e rang - CJP
€ 18,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Cheroney Pelupessy
Spel Dansers
Overige Cheroney Pelupessy (choreografie en concept)
Ik wil Iets nieuws ontdekken, Scholieren, Tips van de programmeur, Jong talent, Language no problem

Deel deze voorstelling