Checkpoint Charlie

Een musical over de muur die verdeelt én verbindt

Nieuwe musical met liedteksten van Stef Bos

Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. In de musical Checkpoint Charlie, met liedteksten van Stef Bos, volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden, familie en kansen moeten missen, omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad.

Het verhaal 
De droom van de zangeres die op doorbreken staat spat uiteen, terwijl de groenteman zijn waar verkoopt zoals altijd. De grenswachter die helpt met het prikkeldraad en eigenlijk niet begrijpt wat hij hier doet. De oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. Die andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je hebt een man, een ambitieuze fotograaf, die niets van dit gemis begrijpt?

En daar, bij het checkpoint, staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.

Beluister op Spotify alvast het prachtige nummer Doe je ogen dicht (in de musical gezongen door Jeffrey Italiaander en Linda Verstraten).

Grote Zaal
Dernière
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 30,50
1e rang - CJP
€ 28,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Fons van Rongen
Spel Linda Verstraten, Sanne den Besten, Wim van den Driessche, Job Bovelander e.a.
Overige Stef Bos (liedteksten)
Website Checkpoint Charlie.nl

Prachtige muziek, fraaie liedteksten en een bevlogen cast

de Telegraaf

Musical over de Muur raakt, juist omdat het verlies zo dichtbij voelt

Trouw

Meeslepend en ontroerend

Scènes

Deel deze voorstelling