Another Kind of Blue

Wave

Nieuwe spannende mix van dans en technologie van David Middendorp

Grote Zaal Bestel
Meer info

Ze geven en ze nemen, ze komen en ze gaan, het zijn de golven van ons bestaan. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. Ze zijn er altijd en overal.

Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie. In Wave, de nieuwe avondvullende voorstelling van Another Kind of Blue, onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven. De vier choreografieën waaruit Wave bestaat, Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stagewerpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

AIRMAN
Een duet tussen mens en techniek waarin een zwerm drones de belichaming vormt van het menselijk bewustzijn.

FREQUENTIE & FREQUENTIE²
In dit tweeluik gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur. Bekijk de teaser.

15 MINUTE UNIVERSE
Spelend met de relativiteit van tijd en ruimte bouwen de dansers met behulp van motion capture binnen vijftien minuten hun eigen universum en breken ze het ook weer volledig af.

HANDS ON STAGE
Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken. Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen. Bekijk de teaser.

WAVE toegelicht door artistieke leider en choreograaf David Middendorp. Over het verbinden van mensen en technologie. Net als zijn vorige voorstellingen is WAVE ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Volwassenen
€ 25,00
1e rang - Kind tot 12 jaar
€ 25,00
1e rang - CJP
€ 23,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie David Middendorp (Artistieke leider & choreograaf)
Spel Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings, Gijs Hanegraaf, Richèl Wieles, Marijn Jansen (stagiaire)
Overige Antonino Milazzo, Richèl Wieles (repetitors), Marco van der Velde, Stefan Bandalac & Valentino Russo (techniek), Mathijs Brussaard (visuals), Sander Boutestijn, Frenk Kok en Niels Kloet (hardware ondersteuning), Pink Steenvoorden, Marco van der Velde (design en uitvoering zandslinger) Bas van der Linden (ontwerp Chladni patronen), Kim Vos (scène fotografie)
Gezelschap url Another Kind of Blue
Ik wil Met de hele familie, Scholieren, Tips van de programmeur, Language no problem

Recensies

Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.

De Volkskrant

Dit is een vernieuwend dansspektakel waar voor iemand die niets met dans heeft ook meer dan genoeg te beleven valt. Knap!

Eindhovens Dagblad

Deel deze voorstelling