Dec15 KZ Abdelkader Benali Moeder En Zoon LIGGEND Copyright Omar Albertus Photography

Abdelkader Benali

Moeder en zoon

Te gast in de keuken van Benali

Kleine Zaal Bestel
Meer info

We staan aan de keukentafel met Abdelkader Benali waar hij een Marokkaanse stoofschotel klaarmaakt. Benali hakt uien, schraapt worteltjes, marineert het schapenvlees en giet olie op de aardewerk tajine.

Ontspannen vertelt hij over de reis die hij met zijn moeder heeft gemaakt, een bezoek aan een museum in een ver land waar een schilderij van Rembrandt hangt dat hij al jaren wil zien. Het is De Thuiskomst van de verloren Zoon, het Bijbelse verhaal dat gaat over gastvrijheid en thuiskomen. Tijdens de reis confronteert zijn moeder hem met zijn relatie tot zijn familie en hun gemeenschappelijke geschiedenis. Ondertussen verspreidt een heerlijke geur van komijn en rode paprika zich door de zaal. 

Humor en poëzie
Moeder en zoon is een meeslepende en ontroerende voorstelling over moederliefde en de kracht van gastvrijheid en empathie. Een intiem verhaal waarin met humor en poëzie een prachtig portret wordt getekend van de universele band tussen moeder en zoon. Een voorstelling die alle zintuigen prikkelt.

ABDELKADER GASTCONSERVATOR COBRA MUSEUM 
Abdelkader Benali is gastconservator van de tentoonstelling Het andere verhaal in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Hier brengt hij voor het eerst in Nederland meer dan 50 Marokkaanse kunstenaars bij elkaar om een beeld te geven van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst vanaf de onafhankelijkheid in 1956 tot nu. Op vertoon van je entreebewijs voor Moeder en zoon krijg je bij je bezoek aan Het andere verhaal in het Cobra Museum een gratis kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Vraag ernaar bij de kassa van het museum! De tentoonstelling in het Cobra Museum is t/m 18 september te zien.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Timothy de Gilde
Spel Abdelkader Benali
Ik wil Tips van de programmeur

Deel deze voorstelling