Abdelkader Benali

Moeder en zoon

Te gast in de keuken van Benali

Kleine Zaal Bestel
Meer info

We staan aan de keukentafel met Abdelkader Benali waar hij een Marokkaanse stoofschotel klaarmaakt. Benali hakt uien, schraapt worteltjes, marineert het schapenvlees en giet olie op de aardewerk tajine.

Ontspannen vertelt hij over de reis die hij met zijn moeder heeft gemaakt, een bezoek aan een museum in een ver land waar een schilderij van Rembrandt hangt dat hij al jaren wil zien. Het is De Thuiskomst van de verloren Zoon, het Bijbelse verhaal dat gaat over gastvrijheid en thuiskomen. Tijdens de reis confronteert zijn moeder hem met zijn relatie tot zijn familie en hun gemeenschappelijke geschiedenis. Ondertussen verspreidt een heerlijke geur van komijn en rode paprika zich door de zaal. 

Humor en poëzie
Moeder en zoon is een meeslepende en ontroerende voorstelling over moederliefde en de kracht van gastvrijheid en empathie. Een intiem verhaal waarin met humor en poëzie een prachtig portret wordt getekend van de universele band tussen moeder en zoon. Een voorstelling die alle zintuigen prikkelt.

De pers over Moeder en zoon
'In Moeder en zoon vertelt Benali op heldere wijze en met warme stem over de kracht van familie. Hierbij is er tussen de passages genoeg ruimte gecreëerd voor muzikale intermezzo’s, Marokkaanse klanken. Ja, Benali vertelt precies zoals hij schrijft: beeldend, knap gedetailleerd, geestig en confronterend. Dat maakt zijn voorstelling tot een zeer geslaagde vertaling van literatuur naar de bühne'. Theaterkrant.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Timothy de Gilde
Spel Abdelkader Benali
Ik wil Tips van de programmeur

Recensies

Abdelkader Benali maakt zeer geslaagde theatervertaling van zijn boek over thuiskomen

Theaterkrant

Niemand lacht zoals Abdelkader Benali dat doet: breed en vol overgave

Theaterkrant

Het sterkst is de schrijver wanneer hij op poëtische wijze zijn hersenspinsels deelt

Theaterkrant

Deel deze voorstelling