Mrt26 KZ Collectief Het Paradijs 4

Vormen van Opdringerigheid

Collectief Het Paradijs

Explosief drieluik van opdringerigheden

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Acht mensen opeengepakt in een metro. Acht mensen alleen in hun appartement. Acht mensen vast in hun eigen hoofd. In het drieluik Vormen van Opdringerigheid onderzoekt Collectief Het Paradijs drie perspectieven op de toenemende druk op de eigen ruimte. Als een overvolle metro crasht volgen we acht gestrande reizigers tot in hun slaapkamer. Als de overprikkeling van de buitenwereld zich verder opdringt, rest hen nog maar één laatste toevluchtsoord: het eigen hoofd. Maar hoe veilig is deze plek? 

Van felgekleurde leggings, intens zoete parfums tot pushberichten over bomaanslagen en wegblokkadeprotesten. Opdringerigheid lijkt altijd ongewenst, maar misschien brengt het ons dichter bij elkaar. In een samenleving waar Fake News, polarisatie en de oproep tot ‘verbinding’ steeds wanhopiger klinkt, kunnen we misschien niet anders dan ons met de beste bedoelingen aan elkaar opdringen.

Het Paradijs maakt beeldende voorstellingen met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst zeker niet wordt geschuwd.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 19,50
1e rang - CJP
€ 17,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Ko van den Bosch (akte een), Jakop Ahlbom (akte twee) en Nicole Beutler (akte drie)
Spel Santino Slootweg, Jurriaan de Vos, Len Pillen, Luuk Weers e.a.
Overige Ko van den Bosch (script)
Ik wil Jong talent

Recensie over de Parade versie

Zeven mannen met ontbloot bovenlijf en een vrouw halen onwaarschijnlijke caperiolen uit in een overvolle bus. Het is grof, hard en stoer, het gaat over verveling, irritatie en over de pornoficatie van de samenleving. Dat alles onder leiding van regisseur Ko van den Bosch, met een fraaie piëta als slotbeeld. Collectief Het Paradijs gaat komend seizoen avondvullend het theater in. Ik kan niet wachten.

Het Parool

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling