Trijntje Oosterhuis

What The World Needs Now - Burt Bacharach Songbook

Trijntje brengt het ijzersterke, tijdloze werk van een groot componist

Grote Zaal Bestel
Meer info

Trijntje Oosterhuis bracht in 2006 haar eerste album uit in samenwerking met grootmeester Burt Bacharach. De inmiddels 93-jarige Bacharach is misschien wel één van de grootste componisten van zijn generatie, liedjes als The Look Of Love, I Say A Little Prayer, That’s What Friends Are For, Raindrops Keep Fallin’, (They Long To Be) Close To You en vele andere stukken komen van zijn hand. Hij werkte onder andere samen met Dionne Warwick, Dusty Springfield, Aretha Franklin, Tom Jones en Elvis Costello. Zijn werk is uniek en kenmerkt zich door ijzersterke composities en melodieën.

De samenwerking tussen Bacharach en Trijntje was een droom die werkelijkheid werd voor haar en het album werd binnen no-time multi-platinum. Er volgde nog een album, Trijntje tourde met Bacharach door Japan en verschillende optredens volgden. Op het North Sea Jazz Festival van 2019 kwamen ze weer bij elkaar en de muzikale klik bleek nog steeds aanwezig. Ze besloten nog een album te maken, het album Everchanging Times met het Metropole Orkest en geproduceerd door Vince Mendoza. In 2022 trekt Trijntje met een grote band, bestaande uit de beste musici van Nederland, langs de theaters om het tijdloze Songbook van Burt Bacharach ten gehore te brengen. What The World Needs Now Is Love, Sweet Love…

Trijntje nodigt je uit om te komen, welk liedje herken jij nog van Burt Bacharach? Laat het haar weten via instagram.

Nieuwe single
Samen met Gregory Porter brengt ze Making Love uit. Onwerkelijk voor haar om samen te werken met één van de mooiste stemmen van deze tijd. Luister hier haar nieuwe single.

Trijntje in de pers
"Waarom doen we geen Volume 3?" Wanneer niemand minder dan Burt Bacharach dat vraagt, kan je geen nee zeggen. Meer daarover in deze video met Trijntje.

 

 

 

 

 

 Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 30,50
1e rang - CJP
€ 28,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Trijntje Oosterhuis & band
Ik wil Grote namen, Uit met vriendinnen, Bijgeboekt

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling