Apr29 KZ Sylvia Plath Ted Hughes PF

Sylvia Plath & Ted Hughes - Van de vos en het paard dat wilde vliegen (14+)

Dégradé / Beaudil Elzenga / David Geysen

Kleine Zaal Bestel
Meer info

“Ik zou op een rots bij Cornwall moeten zitten en mijn haar kammen.
Ik zou een tijgerbroek moeten dragen, ik zou een affaire moeten hebben.
We zouden elkaar in een ander leven moeten ontmoeten, we zouden elkaar in de lucht moeten ontmoeten,
Ik en jij.” -Sylvia Plath

Aan de hand van de dichtbundels Verjaardagsbrieven van Ted Hughes en Ariel  van Sylvia Plath nemen acteurs David Geysen en Beaudil Elzenga je mee in een intieme theatervoorstelling over de liefde en de flirt met de dood.
Hoe genie en depressie samengaan, hoe moeilijk het kan zijn een geliefde te bereiken, hoe de hang naar erkenning giftig kan werken en hoe man / vrouw verhoudingen nog steeds zorgen voor een gevoel van ongelijkheid en onmacht. Zelfs na de dood.
Sylvia Plath pleegde op 30 jarige leeftijd zelfmoord door haar hoofd in de oven te leggen. Ze liet alles achter. Haar werk, haar droom, haar liefde, haar kinderen, maar ook zichzelf: voor eeuwig. In SYLVIA & TED onderzoeken David en Beaudil de worsteling met het bestaan en de charme van het niet bestaan. 
Met Sylvia’s zelfgekozen dood maakte ze zich voor eeuwig onlosmakend met Ted verbonden. Was dit een val waarin ze hem wilde vangen om hem te verzwelgen, zo onafscheidelijk als zij wilde dat hij van haar was? Of een ultieme daad van zelfstandige onafhankelijkheid? 
Want wat als je het wonderbaarlijke, voortdurende gezelschap van een echtgenoot geniet die zo groots is, zo heerlijk ruikt, zo lang en zo reusachtig creatief is dat je bijna hoopt dat je hem hebt verzonnen?

David Geysen werkte 20 jaar als acteur en regisseur bij Toneelgroep de Appel en heeft sinds vijf jaar, samen met Carl Beukman, zijn eigen multidisciplinaire Haagse gezelschap Dégradé. Ze staan bekend om hun bijzondere experimentele, levendige, beeldende en muzikale voorstellingen. 

Beaudil Elzenga speelde sinds haar afstuderen in 2016 in verschillende Nederlandse series en was aangesloten bij verschillende toneelgezelschappen. In 2020 maakte zij haar eerste eigen voorstelling: de bejubelde muziektheatervoorstelling JANIS. 

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel David Geysen en Beaudil Elzenga
Overige Dégradé ( multidisciplinair gezelschap), Jorg Schellekens (lichtontwerp)
Ik wil Scholieren

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling