Stille Nacht am Silbersee

Ariane Schluter en Silbersee

Muzikale pelgrimstocht met Ariane Schluter

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Na de succesvolle edities met Arthur Japin (2017), Anna Enquist (2018) en Glenn Helberg (2019) nodigt Silbersee dit jaar topactrice Ariane Schluter uit als wintergast voor een avond waarin zang, muziek en tekst samenkomen in een meditatief concert over hoop en wanhoop, twijfel en troost.

Rimbauds beroemde gedicht Het dronken schip, de enige overgeleverde preek van schilder Vincent Van Gogh, Hokusai’s beroemde beeld De Grote Golf en andere iconische zee-taferelen vormen de inspiratiebronnen voor een winters oratorium waarin verteller Ariane Schluter samen met het publiek vat probeert te krijgen op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Soms zalvend, dan weer schurend. Maar steeds doordrenkt van hoop en ambities voor de toekomst.

In Stille Nacht am Silbersee is de zeereis een metafoor voor het leven en de oceaan een oppermachtig en stuwend hoofdpersonage, dat het lot van de boot waarop wij dobberen in haar handen heeft. En de liederen bezingen de heimwee naar de vaste wal en de troost die we kunnen vinden in het feit dat het schip zelf nu ons thuis is. Silbersee daagde voor deze editie pianist en componist Martin Fondse uit om een nieuw materiaal te componeren, geïnspireerd op werken van Arvo Pärt. Het libretto is van schrijvers Joachim Robbrecht & Artun Alaska Arasli.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

Zaal Ongeplaceerd - Normaal
€ 22,50
CJP
€ 20,50
Zaal Ongeplaceerd - We Are Public
€ 1,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Ariane Schluter (spel), Martin Fondse, Raphaela Danksagmüller en Jawa Manla (muzikanten)
Overige Romain Bischoff (concept en muzikale leiding), Joachim Robbrecht en Artun Alaska Arasli (libretto) en Martin Fondse (compositie)
Ik wil Tips van de programmeur, Matinee

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling