Steef de Jong en Louis van Beek

Bloemenduel

Bejubelde all female cast operette (voor twee heren)

Kleine Zaal Wachtlijst
Meer info

Deze voorstelling moet helaas worden verplaatst. Wij gaan de komende tijd, in overleg met de artiesten en producenten, op zoek naar nieuwe data voor de avondvoorstellingen die gepland stonden t/m 18 december We informeren de bezoekers per mail zodra daar iets over bekend is. Je krijgt dan altijd de keus om mee te gaan naar de nieuwe datum óf je kiest voor een voucher of je geld terug.

Theatermakers Steef de Jong en Louis van Beek schreven Bloemenduel, een groots opgezette operette met vier hoofdrollen, acht bijrollen, een koor en muziek voor een groot orkest. Alles bij elkaar voor een man of 80. Of eigenlijk een vrouw of 80, want ze schreven Bloemenduel voor een all female cast.

Bloemenduel is het waargebeurde verhaal van twee adellijke dames in het Parijs van 1892. De prinses en gravin zijn gevraagd om de bloemstukken te arrangeren voor een tentoonstelling. De aanvankelijk prettige samenwerking loopt echter al snel stuk op een meningsverschil, en ontaardt in een ruzie die zo hoog oploopt dat ze elkaar uitdagen voor een duel.

Steef de Jong en Louis van Beek
Steef de Jong maakte eerder o.a. De Modern Art RevueSteef's Operette Uurtje en SISI BOY. Zijn voorstellingen 'ontvouwen' zich letterlijk als levensgrote kartonnen pop-upboeken voor de ogen van het publiek. In 2017 ontving hij de Mary Dresselhuysprijs.

Louis van Beek is acteur, regisseur en schrijver. Hij is bekend van de veelgeprezen voorstellingen Mathilde en Soeur Sourire. Voor Mathilde werd hij genomineerd voor de Louis d'Or. In 2017 ging zijn eerste musical in première over chansonnière en diva Liesbeth List. Hij is daarnaast een veelgevraagd voorlezer van luisterboeken.

Kleine Zaal Wachtlijst

Prijzen

Zaal Ongeplaceerd - Normaal
€ 23,50
CJP
€ 21,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Ina Veen
Spel Steef de Jong en Louis van Beek
Overige Steef de Jong (compositie, decor en spel) en Louis van Beek (tekst)
Ik wil Tips van de programmeur

In perfect getimede scènes, fraai gezongen en synchroon gedanst, spelen ze gravin, prinses, kameniersters, museumdirecteur, burgemeester, een setje nonnen, een toegestroomde menigte die komt kijken naar een bizar duel, een scheidsrechter én een kelner. Virtuoos bewegen ze zich over de scène, maar gelikt wordt het nooit.

de Volkskrant

In de voorstelling 'Bloemenduel' geven Steef de Jong en Louis van Beek een potje operette-bluffen op hogeschoolniveau ten beste.' […] 'De vaak meerstemmige zanglijnen en de technisch gecompliceerde schakels tussen de verschillende rollen maken Bloemenduel tot een gevarieerd en luisterrijk geheel.

NRC

Van Beeks bloemenlied, een ode aan de duizendschoon, heeft Edelweiss-achtige allure. En De Jong speelt een ontroerende Einlage aan de piano.

Theaterkrant

De Jong en Van Beek vormen een prettig muzikaal duo met mooi matchende stemmen.

Het Parool
Dec09 KZ Bloemenduel Mid Bloemenduel Foto Mette Stam15

 

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling