Nynke Laverman

Plant

Ga mee in deze indringende muzikale trip

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Plant is een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Juist door minder te doen en zachter te zingen, is Nynke haar oproep luider dan ooit: wie willen we zijn als mens?

Nynke: ‘Ik vraag me af waarom we eigenlijk onderscheid maken tussen ‘mens’ en ‘natuur’. Bij de nomaden in Mongolië zag ik hoe het anders kan en sindsdien gaat mijn werk hierover. Plant is een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?’

Gelijknamig album
Heel 2021 laat Nynke Laverman haar nieuwe album Plant stapje voor stapje groeien. Elke maand brengt Laverman een track uit, vergezeld door een podcast die het thema van die specifieke song behandelt. Voor deze podcasts interviewt Nynke samen met programmamaker Lex Bohlmeijer wetenschappers, filosofen en podiumkunstenaars die haar inspireren, zoals Roman Krznaric, Jochem Myjer en André Kuipers. De Slow Album Release mondt uit in de full album release van Plant, welke ze viert tijdens Explore the North in Leeuwarden op 17 en 18 september. Hierna trekt Laverman door het land met de gelijknamige multidisciplinaire theatervoorstelling en doet hierbij ook ons theater aan. 

Beluister hier alvast de eerste single van haar nieuwe album of bekijk hier de meest recente videoclip.

Trouw interviewde Nynke Laverman over haar persoonlijke leefregel. Lees het interview hier.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 22,50
1e rang - CJP
€ 20,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Koos Terpstra
Spel Nynke Laverman (zang)
Overige Nynke Laverman en Sytze Pruiksma (muziek), Dunja Jocic (dans), Douwe Dijkstra (video) en Guy Weizman (adviezen)
Ik wil Tips van de programmeur

Recensies

Nynke Laverman weet diep te raken.

Trouw

Een voorstelling die staat als een huis en ademt als een bos.

Friesch Dagblad

Plant is van grote klasse.

Scènes

Een voorstelling die je vaker wilt, nee moet, gaan bekijken en beluisteren.

Leeuwarder Courant

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling