Nasrdin Dchar

Familiekroniek: Oumi, DAD, JA

Drie succesvoorstellingen inclusief couscousmaaltijd

Grote Zaal Bestel
Meer info

Bingewatchen met meesterverteller Nasrdin Dchar. Hij vertelt op een ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven; zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt het publiek mee in zijn leven, en zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland: zíjn land. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht, om een groter verhaal te vertellen.

Oumi, DAD en JA
In Oumi (mijn moeder) speelt Nasrdin zijn moeder en met haar een hele generatie Marokkaanse vrouwen ‘Een verhaal van herinnering, verwondering, weemoed en veerkracht - ontwapenend en fris’, aldus de Volkskrant.

In DAD (vader) gaat Nasrdin de dialoog aan met zijn vader, die hij zelf speelt. En hij staat stil bij zijn eigen vaderschap. Een voorstelling over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. ‘DAD van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.’, NRC.

In JA toont Nasrdin hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn. Hij vertelt het verhaal van de liefde tussen hem en zijn vrouw Amy. Een reis langs continenten en culturen, zijn eigen zoektocht naar volwassenheid en vooral naar de liefde en de verbinding. ‘Een belangrijke en heerlijke voorstelling’, schreef Trouw in haar vijfsterrenrecensie.

Deze familiekroniek is een reis door de tijd, een kennismaking met de familie Dchar, een ode aan migratieverhalen en een blik op een veranderende samenleving. Voor mij een enorme uitdaging. Voor het publiek hopelijk een onvergetelijke ervaring, aldus Nasrdin.

Ticketprijs inclusief maaltijd
De drie voorstellingen zijn achtereenvolgend te zien op één avond. De avond wordt omlijst met hapjes en een maaltijd, verzorgd door Nadia Zerouali en de mama’s van de Couscousbar in Amsterdam. Zo wordt het een feest voor alle zintuigen. Of in de woorden van Nadia: 'Zoals Nasrdins theatervoorstellingen je in je hart kunnen raken. Zo voedt onze couscous je ziel!'

Tijdschema van de voorstelling
Familiekroniek: OUMI, DAD, JA is een avondvullend programma van 5 uur en zal er als volgt uitzien:
1 uur OUMI
30 minuten pauze (soep met brood)
15 minuten inloop
1 uur DAD
1 uur pauze (volledige maaltijd)
15 minuten inloop
1 uur JA

 

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 46,00
1e rang - CJP
€ 44,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Floris van Delft
Spel Nasrdin Dchar
Overige Floris van Delft (teksten), Maria Goos (tekst Oumi)
Ik wil Met randprogramma, Tips van de programmeur, Matinee
Feb12 Nasrdindchar DAD F Anne Van Zantwijk 01

 

Recensies

“Vijf uur is lang, maar met lekker Marokkaans eten en drinken in de pauzes en boeiende verhalen van een zeer innemende persoonlijkheid blijkt deze marathon allesbehalve een uitputtingsslag. Integendeel, het is een intiem samenzijn waar de tijd geen vat op lijkt te hebben.”

Scènes

“Bij hem waan je je niet in de schouwburg, maar bijna aan tafel.”

NRC

“Het is persoonlijk, gedurfd, het komt dichtbij, en dat raakt.”

Theaterkrant

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling