Jan28tm30 KZ Moord Met Een Grote M Donkerrood

Moord met een grote M (12+)

De Spelersfederatie en de Theatertroep

Politieke Romeinse komedie van succesduo Pieter Kramer en Don Duyns

Kleine Zaal
Try-out
Uitverkocht
Meer info

De voorstellingen van Moord met een grote M op vrijdag 28 en zaterdag 29 januari zijn geannuleerd. De voorstelling op zondag 30 januari wordt wél gespeeld. Bezoekers zijn hierover per mail geïnformeerd. 

Moord met een grote M
Moord met een grote M is een even hilarische als scherpe satire over het moordcomplot op Julius Caesar. In 48 v Chr. werd hij door de senaat aangesteld als dictator, maar men vreesde dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog.

De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid, en stelt de vraag of Caesar er niet een béétje om gevraagd had…

Moord met een grote M is een krimi meets Romeinse tragedie meets komedie meets politieke thriller. Een soort Borgen, maar dan grappiger en bloederiger. Een parabel voor onze eigen tijd en de staat van onze eigen politiek.

De pers over Moord met een grote M
De Spelersfederatie is een nieuw spelersensemble. Ze draaien de rolverdeling tussen acteurs en regisseur weer om, en vertellen erover in dit interview met het Parool.

Kleine Zaal
Try-out
Uitverkocht

Prijzen

Zaal Ongeplaceerd - Normaal
€ 18,50
CJP
€ 16,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Pieter Kramer
Spel Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Sam Ghilane, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever & Dick van den Toorn
Overige Don Duyns (tekst) met citaten uit de Nederlandse politiek, Internationaal Theater Amsterdam (partner)
Ik wil Matinee, Scholieren, Met de hele familie, Tips van de programmeur

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling