Maartje & Kine

Speelbeesten II

Magistrale muzikaliteit, solo’s, sketches en hopen humor

Kleine Zaal
Reprise
Bestel
Meer info

Met ‘Speelbeesten II’ maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden ze naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan, schreven Maartje & Kine over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden - die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. Toen de auto door bevroren diesel niet meer startte, trokken ze per hondenslee verder naar inheemse volken en leerden we de joik - het traditionele gezang van de Sami - en de kulokke - een oeroude zangtechniek om je koeien te lokken in de bergen. In ‘Speelbeesten II’ brengen Maartje & Kine hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen ze Noorwegen wel naar Nederland.

Aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols springen Maartje & Kine voor de hongerige leeuwen: met een rijke verzameling nieuwe nummers en acts klimmen ze in bij u in de stad de bühne op. Persoonlijk, gedurfd en veelzijdig maar zoals altijd muzikaal, humoristisch en verfrissend.

De NTR zond de documentaire Maartje & Kine Buigen Niet uit, over het schrijfproces van ‘Speelbeesten II’. Deze was in mei te zien op NPO3. Heb je 'm gemist? Maartje en Kine Buigen Niet is nog terug te kijken via NPO Start! 

 

Kleine Zaal
Reprise
Bestel

Prijzen

1e rang - Volwassenen
€ 20,00
1e rang - CJP
€ 18,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Ik wil Met de hele familie, Jong talent, Humor

Recensies

Een fantasievolle reis naar het noordelijkste stukje van Noorwegen met prachtige tweestemmige liederen. Maartje & Kine weten echt te ontroeren (..) en tonen je het echte Noorwegen, maar dan wel op zijn mystiekst

Theaterkrant

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling