Apr29 GZ LEBBIS 1920X1080 ZONDER TEKST

Lebbis

De Ziel

Theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert

Grote Zaal Bestel
Meer info

Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom.

Doen alsof
Toch wil ik het met je hebben over de ziel, wat het ook is. Sta je op een mooie zomeravond naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in. Dus welkom in mijn attractie. Lebbis speelt De Ziel.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

Zaal Ongeplaceerd - Normaal
€ 23,00
CJP
€ 21,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Ik wil Humor, Grote namen

De pers over Lebbis

Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen en onverbloemde irritaties in een overtuigende en slimme formulering gieten.

NRC

Lebbis toont zich in nieuwe show een meester van de omdraaiing.

Het Parool

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling