Mei19 KZ Kaandorp Facebook Header

Kaandorp Cantate

Studenten ArtEZ Conservatorium Zwolle

Brigitte Kaandorp haar mooiste liedjes in een verrassend jasje

Voor deze voorstelling geldt een speciale studentenprijs van € 10,- (op vertoon van de collegekaart). 

Brigitte Kaandorp, de koningin van het Nederlands cabaret, geroemd om haar absurdistische stijl, staat centraal in de jaarlijkse theaterproductie van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle. De studenten van ArtEZ brengen hun eigen keuze uit haar rijke oeuvre in het splinternieuwe programma Kaandorp Cantate. De productie wordt geregisseerd door Louis van Beek. Het belooft een gevarieerde avond te worden, vol gekte èn weemoed. Jan Wichert Bunschoten zorgt, naast de muzikale coaching, wederom voor een aantal verrassende close-harmony arrangementen van een aantal van Kaandorps bekendste liedjes. 

Brigitte Kaandorp (1962) 
Vanaf het moment dat Brigitte Kaandorp tot winnaar van Cameretten werd uitgeroepen in 1983 is ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse theaterlandschap. Via haar aanvankelijk ogenschijnlijk klunzige optreden in haar eerste programma’s ontpopte ze zich tot een cabaret-vedette die niet alleen een haarscherp oog had voor de absurditeit van het dagelijks leven, maar ook een vertolker bleek van verrassend gevoelige liedjes. Pijnlijke onderwerpen worden daarbij niet geschuwd. Een wereldverbeteraar wil ze zichzelf niet noemen, maar dat ze de wereld heeft verrijkt met zowel hilarische als gevoelige liedjes staat vast.

Cast & Info

Regie Louis van Beek
Spel Noa Koeleman, Stacey Krens, Jet Kroon, Britt de Jong, Rick Tempelaar, Maud van den Abeelen, Jari Oosterwegel, Durk Veenstra, Marleen Rodijk, Lotte Horst, Melissa Uiterwijk Winkel (vocalisten)
Overige Jan Wichert Bunschoten (koorarrangementen), Timon Dantuma (piano), Florian van de Belt (bas), Meike Brandt (trompet) en Aart de Gier (gitaar)
Ik wil Jong talent, Iets nieuws ontdekken, Bijgeboekt

Deel deze voorstelling