Junior Company van Het Nationale Ballet

Shooting Stars

Maak kennis met de balletsterren van de toekomst

Grote Zaal Bestel
Meer info

Dat het succes van de Junior Company van Het Nationale Ballet zó groot zou zijn had niemand durven dromen. Ruim 40 procent van het Nationale Ballet bestaat uit dansers die hun carrière bij de Junior Company zijn begonnen.

Klassiekers en eigentijdse wereldpremières
Van voormalig artistiek directeur Rudi van Dantzig wordt de klassieke Pas de Six uit zijn geroemde versie van Het Zwanenmeer gedanst. Van de Canadese choreograaf Eric Gauthier staat Ballet 101, een komische, uitdagende jongenssolo op het programma. Daarnaast drie wereldpremières van veelbelovende jonge choreografen. Een nieuw werk van de Oekraïens-Nederlandse choreografe Milena Sidorova, die vorig jaar werd benoemd tot ‘Young Creative Associate’ van Het Nationale Ballet. Verder een nieuwe choreografie van Peter Leung, wiens werk behalve in het theater ook te zien is op festivals, films en video’s van Go Back to the Zoo en Armin van Buuren. De derde wereldpremière is van de Spaanse Marta Reig Torres. Zij danste tot 1998 bij Het Nationale Ballet en ontwikkelde zich als choreografe binnen het moderne danscircuit.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 18,00
1e rang - CJP
€ 16,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Ik wil Scholieren, Met de hele familie, Language no problem

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling