Dec16 GZ Johan Derksen Zonder Tekst F Stefan Schipper (HR) PF
Dec16 GZ Johan Derksen Scènefoto 5 Johan Derksen Fotograaf Nico Goedegebuur
Dec16 GZ Johan Derksen Scènefoto 8 Johan Derksen Fotograaf Nico Goedegebuur

Johan Derksen

The Sound of The Blues & Americana

Weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues en authentieke americana

Grote Zaal Wachtlijst
Meer info

Deze voorstelling moet helaas worden verplaatst. Wij gaan de komende tijd, in overleg met de artiesten en producenten, op zoek naar nieuwe data voor de avondvoorstellingen die gepland stonden t/m 18 december We informeren de bezoekers per mail zodra daar iets over bekend is. Je krijgt dan altijd de keus om mee te gaan naar de nieuwe datum óf je kiest voor een voucher of je geld terug.

Televisie orakel Johan Derksen komt, na de succesvolle shows ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the Blues Alive’, met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’. In ‘The Sound of The Blues & Americana’ wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen een Amerikaanse artiest naar Nederland: Malford Milligan uit Austin. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville.

Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma. Naast Milligan voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn internationale line-up:

Sean Webster, de uit Engeland afkomstige zanger die in 2016 een ‘Dutch Blues Award’ kreeg als beste vocalist. Laurence Jones, de Engelse bluesrockgitarist en singer-songwriter die vier British Blues Awards won. Erwin Nyhoff, bekend als zanger, gitarist en liedjesschrijver van The Prodigal Sons en scoorde hits met ‘You Still Think’, ‘Cool it’ en ‘Nights in White Satin’. Hilde Vos, heeft in 2021 een gouden ISSA award voor best female vocalist (international) gewonnen. AJ Plug, ontving in 2016 de ‘Dutch Blues Award’ voor beste blueszangeres. Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brood en King of the World. Jack Hustinx, oprichter en frontman van de Shiner Twins, volgens kenners de beste americana band van Nederland. Eric van Dijsseldonk, was onder andere gitarist bij Erwin Nyhoff, Laura Vane & The Vipertones en Lea Kliphuis. Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder Luther Allison. Roelof Klijn, was onder andere verantwoordelijk voor de baslijnen van Coup de Grace, The Strikes en zijn meest recente project Rootbag met meester-gitarist Richard van Bergen. Fokke de Jong, meer dan twintig jaar lang was hij drummer bij Normaal en later bij King of the World.

De blues en de americana sound schurken in dit programma voortdurend tegen elkaar aan. Verwacht weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen.

Derksen bij Shownieuws
Woensdag 29 september was Johan Derksen te gast bij Shownieuws op SBS6 waar hij werd geïnterviewd over zijn theatershow. Bekijk het fragment terug.

Grote Zaal Wachtlijst

Prijzen

Balkon Ongeplaceerd - Normaal
€ 29,50
Zaal Ongeplaceerd - Normaal
€ 29,50
CJP
€ 27,50
Balkon Ongeplaceerd - CJP
€ 27,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Johan Derksen,
Spel Malford Milligan, Sean Webster, Erwin Nyhoff, Laurence Jones, Hilde Vos, AJ Plug, Erwin Java, Jack Hustinx, Eric van Dijsseldonk, Roel Spanjers, Roelof Klijn en Fokke de Jong
Ik wil Grote namen, Mannenavond

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling