Apr30 KZ Solo Stories In Het Licht F Annemieke Van Der Togt Liggend Links
Apr30 KZ Solo Stories In Het Licht F Annemieke Van Der Togt Liggend Rechts

In het licht

Muzikale solovoorstelling gebaseerd op het boek van Karin Bloemen

Van de makers van ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen.. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen?

In het licht is een aangrijpende monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek Mijn ware verhaal van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen (o.a. Emma wil leven, Soldaat van Oranje en SKY), met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

Karin Bloemen: 'Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van Mijn ware verhaal een voorstelling komt. In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest. Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap voor hen is toch: ‘als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf.' Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!'

In Het Licht videoclip
In het kader van de week tegen kindermishandeling brengen de makers de videoclip In Het Licht uit. 35 vrouwen hebben meegewerkt om zich uit te spreken tegen seksueel misbruik en (kinder)mishandeling. Om te benadrukken dat slachtoffers niet alleen zijn, dat het belangrijk is hierover te praten en als buitenwereld niet weg te kijken.

Wijziging
In tegenstelling tot wat eerder werd vermeld zal dit seizoen niet de voorstelling Vlucht maar In het licht van deze producent gespeeld worden. 

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 24,00
1e rang - CJP
€ 22,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Benno Hoogveld
Spel Lisse Knaapen
Overige Marc Veerkamp (oorspronkelijke script), Ellen ten Damme (liedteksten en muziek), Solo Stories (producent)
Ik wil Tips van de programmeur

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling