Jan06 GZ Ballet Zwanenmeer Liggend Foto Wim Lanser

Het Zwanenmeer

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Hoogtepunt van het klassiek-romantisch balletrepertoire

Grote Zaal Bestel
Meer info

Geen ballet spreekt meer tot de verbeelding dan Het Zwanenmeer. Marius Petipa en zijn assistent Lev Ivanov waren eind negentiende eeuw dan ook in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Tsjaikovski. Het werk wordt wereldwijd gezien als het betoverende hoogtepunt van het klassiek-romantisch ballet en is nog steeds een van de meest uitgevoerde stukken ter wereld. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, een van de topgezelschappen van Rusland en expert op het gebied van grote klassieke balletten, brengt een vernieuwde uitvoering van de klassieker.

Het Zwanenmeer vertelt het tragische liefdes­verhaal van prins Siegfried en Odette, een beeldschone prinses die door een tovenaar is veranderd in een zwanenkoningin. Bij een bal op het kasteel denkt Siegfried haar weer te zien en bloeit zijn liefde op in een hartstochtelijke pas de deux. Hij merkt echter niet dat hij bedrogen wordt: zijn danspartner is de dochter van de tovenaar.

Het Zwanenmeer is één van de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Het geliefde balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan brengt een magische uitvoering van deze klassieker, met kostuums en decors om bij weg te dromen. 

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 39,50
1e rang - CJP
€ 37,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Choreografie: Marius Petipa & Lev Ivanov
Ik wil Met de hele familie, Internationaal, Language no problem

Recensies

Een corps de ballet en solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn

De Telegraaf

Daar kan het Nationaal Ballet nog een puntje aan zuigen

NRC

Een prachtig decor, indrukwekkend orkest en enthousiaste dansers.

Sylvia Kuijsten, Universonline

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling