Feb11 KZ Heilige Oorlog

Heilige oorlog

't Barre Land

Uit het drieluik Krieg van toneelschrijver Rainald Goetz

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Tijdens een lezing in 1983 snijdt de jonge toneelschrijver Rainald Goetz zich met een scheermes in zijn voorhoofd, terwijl hij zegt: In mijn hoofd gaat een wild dier tekeer. Waarom zit het denken in mij als het slechts een denken is tegen mij? (...) Jullie mogen mijn hersens hebben. Drie jaar na deze bloederige performance deelt hij de volgende mokerslag uit met het drieluik ‘Krieg’ waarvan het eerste deel, Heilige Oorlog, een provocatieve aanklacht is tegen de hersenlozen, de nietdenkers.

In Heilige Oorlog is het geweld de nieuwe religie. Het beschrijft in een slapstick stoet van scènes een samenleving die aan totalitarisme wordt onderworpen en aan hersenloosheid lijdt. Een woordenbombardement waarin evenveel verwijzingen naar de  grote Europese revoluties door elkaar schieten als de zin bier kun je blijven drinken, dat is het goede van bier voorbij komt, als in een absurdistische nachtmerrie. Waarin het geweld op de achtergrond plaatsvindt, of op straat of van horen zeggen, niet precies wetend waarvandaan en door wie en waarom, en waar passerende burgers, verantwoordelijke dienstdoende mondige burgers, zwalkend zingende burgers, zeer treurige burgers en ten dode opgeschreven burgers meeroepen in deze denderende partituur, of zich juist in een absolute staat van ontkenning bevinden. 

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie 't Barre Land (productie)
Spel Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Luca Bryssinck, Jorn Heijdenrijk en Czeslaw de Wijs.
Overige Stef van Es (muziek en compositie), Rainald Goetz (gebaseerd op zijn drieluik Krieg)
Ik wil Bijgeboekt

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling