Mrt10 GZ Diederik Van Vleuten 01 Fotocredits Bob Bronshoff
Mrt10 GZ Diederik Van Vleuten 03 Fotocredits Bob Bronshoff
Mrt10 GZ Diederik Van Vleuten 04 Fotocredits Bob Bronshoff

Diederik van Vleuten

Moedig Voorwaarts

‘Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen.’

Grote Zaal Bestel
Meer info

‘Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen.’ Deze wijsheid van filosoof Kierkegaard heeft Diederik boven zijn bureau hangen. Om hem eraan te herinneren dat deze uitdagende tijden erom vragen zijn theatrale visie vol op de toekomst te richten. Of op zijn minst op het heden. Aan het verleden besteedde hij in drie bejubelde soloprogramma’s nu wel genoeg aandacht. Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill zijn geschiedenis. Vanaf nu gaat hij moedig voorwaarts! Of hij als stand-up historian daarin ook slaagt zal de toekomst uitwijzen. In zijn vierde solo neemt hij minstens anderhalf uur de tijd om het in ieder geval te proberen. Een ding is zeker: aan het eind van de avond zal de meesterverteller achterwaarts begrepen hebben waar zijn huidige aangrijpende verhaal over ging. Moedig Voorwaarts dus. Reserveer nu, want voor je het weet is het weer verleden tijd.

Persoonlijke boodschap Diederik van Vleuten
'Zo luidde de tekst die ik ruim een half jaar geleden inleverde bij de theaters. Zo luidt dan ook de omschrijving van Moedig Voorwaarts in de programmaboekjes en op de websites. Maar er kwam wat tussen. Het leven voltrekt zich terwijl we andere plannen maken. Het verleden drong zich toch weer op. En zo is dit programma alsnog een programma geworden waar het rijke familiearchief een onontkoombare rol in speelt. Als vanouds zou je kunnen zeggen.'

'Moedig Voorwaarts gaat mede over de vraag in hoeverre gebeurtenissen die zich afspeelden in het verleden doorwerken in generaties die erna kwamen. Hoe het verleden ons helpt heden en toekomst te omarmen. Moedig Voorwaarts staat voor mooie verhalen, een fijne piano, aangrijpende vertellingen waarbij de humor ons stevig overeind houdt. Ik zie uit naar uw komst.' Diederik van Vleuten

In de pers
De Theaterkrant bestempelt Moedig Voorwaarts als keuze van de criticus'. "Geschiedenis, rouwverwerking, humor, ‘familiesystemen’, moeder en zoon, oorlog, trauma: het zit er allemaal in, een theatersolo als deze moet gespeeld en gezien worden."
'Diederik van Vleuten eert zijn overleden moeder in persoonlijke vertelling', schreef de Volkskrant. Lees hier meer.

 

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 23,00
1e rang - CJP
€ 21,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Berend Boudewijn
Spel Diederik van Vleuten
Overige Diederik van Vleuten (tekst)
Ik wil Humor, Grote namen

Recensies

Sublieme verteller Van Vleuten ontroert met ode aan zijn moeder.

NRC

De combinatie van souplesse en diepgang, historisch bewustzijn en persoonlijke levensherinneringen is Van Vleuten’s indringende theaterstijl.

Theaterkrant

Diederik van Vleuten eert zijn overleden moeder in persoonlijke vertelling.

de Volkskrant

In Moedig voorwaarts toont Van Vleuten zich opnieuw een geschiedenisdocent, cabaretier en meesterverteller ineen.

NRC

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling