Feb27 KZ De Reiziger BEER Brochure Beeld PF

De Reiziger

René Groothof en Leny Breederveld

Aangrijpend stuk over Joodse zakenman Otto Silbermann

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Het is 1938. Wie is de eens zo succesvolle Joodse zakenman Silbermann nog wanneer hem alles wordt afgenomen en hij als een opgejaagd dier moet vluchten voor de nazi's? De Reiziger is een aangrijpende voorstelling over Otto Silbermannn naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz. Silbermann weet na de invoering van de rassenwetten in 1938 te ontsnappen aan de acties van de nazi's. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan.

Wat is zijn leven nog waard?
Silbermann, gespeeld door René Groothof, probeert onzichtbaar te blijven en neemt trein na trein. Hij ontmoet een bonte stoet mensen, allen gespeeld door Leny Breederveld. Wat is er over van de eens zo succesvolle Silbermann, nu alles hem is afgenomen en hij als een opgejaagd dier moet vluchten? De wurgende angst en uitzichtloze situatie van Silbermann grijpen je bij de strot.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Volwassenen
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Helmert Woudenberg, naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz
Spel René Groothof en Leny Breederveld
Ik wil Matinee

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling