Carel Kraayenhof Quartet

100 jaar Piazzolla - Een ode aan de Maestro

Instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen

Grote Zaal Bestel
Meer info

Met de theatervoorstelling 100 jaar Piazzolla eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: ‘Speel eens wat voor me jongen’, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn Tango Apasionado. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla. 

Vier tangueros
Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet. 

In 100 jaar Piazzolla worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 27,50
1e rang - Volwassenen
€ 28,50
1e rang - CJP
€ 26,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Carel Kraayenhof (bandoneon), Juan Pablo Dobal (piano), Jaap Branderhorst (bas) en Bert Vos (viool)
Overige Leoni Jansen (regieadviezen) en Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal (arrangeurs)
Ik wil Grote namen

Recensies

Mooie Piazzolla-herinneringen van bandoneonist Kraayenhof

NRC

Het Carel Kraayenhof Quartet schetst een gloedvol beeld in muziek en woord van de bezeten tanguero Astor Piazzolla.

NRC

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Deel deze voorstelling