Okt03 GZ Hello Cello Dag Bach & Breakfast

Bach & Breakfast - Hello Cello Dag

Gideon den Herder opent Hello Cello Dag met Bach - inclusief gratis ontbijtje

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Net als iedere dag op de Cello Biënnale begint ook de Hello Cello Dag in Amstelveen met een Suite voor solocello van J.S. Bach om 10.00 uur. Vanaf 09.30 is er een croissantje, verse jus en een cappuccino, bij de toegangsprijs inbegrepen.

Gideon den Herder opent Hello Cello Dag
Dit jaar verzorgt cellist Gideon den Herder Bach & Breakfast. Hij begon met cellolessen bij Lieke en Yke Viersen en maakte vanaf zijn vijfde deel uit van alle strijkorkesten van de Muziek-en Dansschool Amstelveen. Met deze orkesten maakte hij op jonge leeftijd al tournees naar Florence en Manchester.

Op het Conservatorium studeerde hij cello bij Monique Bartels in Amsterdam en Clemens Hagen in Salzburg, waar hij zijn Masterdiploma met hoogste onderscheiding behaalde. Hij voltooide zijn opleiding bij Thomas Grossenbacher in Zürich met het Solistendiploma. Ook volgde hij lessen barokcello bij Jaap ter Linden en Roel Dieltiens. In 2003 werd Gideon uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het Jaar. In 2009 won hij met het Trio Otono het oude muziek concours À Tre in Trossingen, Duitsland.

Met het van het Van Baerle Trio won Gideon den Herder het ARD Concours in München en het Vriendenkrans Concours. De debuutcd van het Van Baerle Trio werd bekroond met een Edison en onlangs voltooide het trio zijn opname van de verzamelde pianotrio’s van Beethoven.

Sinds 2014 is Gideon den Herder als aanvoerder cello aan het Residentie Orkest in Den Haag verbonden. Ook geeft hij als hoofdvakdocent les aan het Conservatorium van Amsterdam. Gideon bespeelt een cello van Giuseppe dall'Aglio in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Hello Cello Dag
Op zondag 3 oktober staat Schouwburg Amstelveen in het teken van de cello tijdens de Hello Cello Dag. Kom met de hele familie naar dit minifestival dat net als een echte Biënnaledag begint met een Bach & Breakfast, met aansluitend workshops, masterclasses, de jeugdvoorstellingen Vreemde Streken (6+) van Trio Diamanda en Oorkaan en Het lied van Boom (1,5+) en het optreden van het Hello Cello Orkest, met kinderen en jongeren uit Amstelveen en de omliggende regio.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 13,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Genre Muziek/Concert
Ik wil Met de hele familie

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.

Deel deze voorstelling