Dec15 KZ Art & Comtemporay Drieluik Cotton Mind
Dec15 KZ Art & Comtemporay Drieluik VOID Horizontaal1
Dec15 KZ Art & Comtemporay Drieluik Fiftyone Fourtynine

ART& - (Urban) Contemporary Drieluik

Cheroney Pelupessy: Zero Dance Theatre / Remy Tilburg en Emma Evelein

Dansdrieluik samengesteld door 'Amstelveen Original' Cheroney Pelupessy

Deze voorstelling moet helaas worden verplaatst. Wij gaan de komende tijd, in overleg met de artiesten en producenten, op zoek naar nieuwe data voor de avondvoorstellingen die gepland stonden t/m 18 december We informeren de bezoekers per mail zodra daar iets over bekend is. Je krijgt dan altijd de keus om mee te gaan naar de nieuwe datum óf je kiest voor een voucher of je geld terug.

This dance performance is Language No Problem 

Danseres en dansmaker Cheroney Pelupessy is een echte Amstelveen Original. Wij bieden deze jonge, talentvolle Amstelveense graag een podium voor eigentijdse dans in Amstelveen. Voor het eerste evenement van haar creatief platform ART&, heeft zij een krachtig drieluik samengesteld van jonge, getalenteerde en originele dansmakers/dansers: Remy Tilburg, Zero Dance Theatre (Cheroney Pelupessy & Denden Karadeniz) en Emma Evelein.

Remy Tilburg
Remy Tiburg danst sinds 2014 bij dansgezelschap Conny Janssen Danst. Hij volgde zijn opleiding bij 5 O’Clock Amsterdam, HBO Jazz Dance (AHK) en was eerder o.a. te zien in werk van het English National Ballet (Coppélia), Don’t Hit Mama, Nike, So You Think You Can Dance, The Ultimate Dance Battle, en op MTV bij een optreden van Miley Cyrus. Remy maakt ook eigen werk, zoals het prijswinnende duet dat hij vanavond samen met Emma Evelein danst, en deze prachtige solo. Samen met zijn partner Robin Kroes heeft hij een eigen werkplek/studio waar hij een programma leidt IID: Intimate, Identity, Development. Een trainingstraject van vijf weken waar dansers de ontwikkelingsfase in gaan om hun eigen identiteit te ontwikkelen of te onderhouden binnen dans. Hiernaast is Remy ook actief als fashion fotograaf.

Cotton Mind - Remy Tilburg (Contemporary)
Mijn lichaam...
Een instrument dat zich ontwikkelt in de ruimte
Creëert instrumentale vormen.
Zweetdruppels vormen tranen tot harmonie
Ritmisch op mijn huid.
Liefdevolle ogen zullen kiezen te krimpen tot as
Ik achtervolg de blikken die mij achtervolgen zonder te volgen.
Het vinden van het zoeken is door mij besloten te falen
Om de noodzaak te voelen te blijven zoeken.

Ik bouw een 'monument'
dat slijt door lucht en verbonden zal zijn tot
Mijn hemelen en jouw aarde.

Cheroney Pelupessy en Denden Karadeniz
Cheroney is afgestudeerd als uitvoerend danseres. Na haar studie heeft ze haar ontwikkeling doorgezet met een extensieve training in Los Angeles. Sindsdien is zij werkzaam als uitvoerend danseres, choreografe en docent in binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren heeft Cheroney haar thuis gevonden in haar interpretatie van Urban Contemporary, met een kenmerkende nadruk op vloerwerk. Cheroney was eerder te zien in het werk van onder andere Alida Dors en Zero Dance Theatre, waarmee ze deze avond een duet zal dansen. Daarnaast maakte zij in 2019 haar debuut als maker met haar interdisciplinaire voorstelling, getiteld Samsara.

Denden Karadeniz is begonnen als breakdancer. Na het afronden van zijn studie aan de dansacademie heeft hij zijn training voortgezet in Los Angeles en Australië, waar hij zichzelf heeft verdiept in de combinatie van breakdance en hedendaagse dans. Hij heeft zijn vernieuwende visie laten zien bij het grote publiek tijdens The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance, Time to Dance en ook in theaters met verschillende urban/moderne dansgezelschappen. Met zijn roots in de urban battle scene, commerciële ervaring op televisie en zijn liefde voor theater draagt hij zijn visie verder met zijn eigen dansgezelschap Zero Dance Theatre. 

VOID - Zero Dance Theatre (Urban Contemporary)
Zero is een unieke blend van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen tot een zeer sterk bewegingsidioom. Void is een verlengstuk van de voorstelling Past, Present, Zero, een samensmelting die laat zien hoe een schat aan genres binnen tijd, ons op identieke emotionele manier kunnen betrekken. De vraag ‘Hoe beïnvloedt het verleden, keuzes van vandaag en morgen?’ staat centraal.

In het duet Void wordt stilgestaan bij het moment vlak voordat een beslissing wordt gemaakt, waarbij iedere keuze kan leiden tot een unieke uitkomst. Een tussenplaats van tijd, waar alle mogelijke uitwerkingen elkaar ontmoeten. Het onzichtbare gebied tussen het heden en de toekomst. Een gevulde leegte waar zowel alles als niets zich afspeelt. De kijker wordt meegenomen in een intiem conflict waarin de dansers elkaar door de leegte heen begeleiden. Een uitputtende strijd door een wervelwind van emoties en gedachten, die volledige overgave aan de Void vergt.

Emma Evelein
Danseres Emma Evelein maakte het duet Fifty-one/fourty-nine samen met Remy Tilburg voor de Rotterdam International Duet Choreography Competition 2021. Het duet werd uit meer dan 400 inzendingen van 62 landen geselecteerd en bereikte de finale en werd uiteindelijk beloond met de Partnering Award van het Nederlandse Dans Theater. Emma is niet alleen danseres en choreografe maar ook regisseuse, haar korte film Sisters werd veelvuldig bekroond. Lees hier meer over Emma. 

Fiftyone Fourtynine - Remy Tilburg & Emma Evelein (Contemporary)
Het zegevieren van twee levens
Die elkaar vinden.
Organisch proberen ze een weg te bewandelen waar vorm, kleur, gender
elkaar omarmen en harmonie vormen.
De communicatie die gevoerd wordt in
een fysieke gedaante weergeeft de sensualiteit hoe zij kijken, luisteren en horen.
Een essentieel drietal wat zal leiden tot verbinding tot elkaar.

Het wiskundig onbegrip dat we verliezen of overwinnen in relaties, dat tot nieuwe deuren leidt, is nog complex, met de juiste dosis aantrekkingskracht het toch te willen ondervinden, vormt toegang tot elkaar.

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 15,00
1e rang - CJP
€ 13,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Remy Tilburg (choreografie Cotton Mind), Cheroney Pelupessy en Denden Karadeniz (choreografie Void) en Remy Tilburg & Emma Evelein (choreografie Fiftyone Fourtynine)
Spel Remy Tilburg (Cotton Mind en Fiftyone Fourtynine), Cheroney Pelupessy en Denden Karadeniz (Void), Emma Evelein (Fiftyone Fourtynine)
Overige Gi Au-Yeung (ART& Zakelijk leider), Daniel Nicoletti (foto Void)
Ik wil Language no problem, Bijgeboekt, Jong talent, Tips van de programmeur

Goed om te weten
We doen er alles aan om je bezoek prettig en veilig te laten verlopen en volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Zolang de richtlijnen het voorschrijven, vragen we je bij binnenkomst om een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Lees hier meer over je bezoek.

Recensies over het werk van deze dansmakers

Karadeniz toonde in 2012 in het tv-programma So You Think You Can Dance voor het eerst zijn eigenzinnige mix van breakdance en moderne dans. Past, present, zero bewijst hoe hij met zijn ‘urban comtemporary’ gezelschap Zero Dance Theatre dit eclectische genre de afgelopen jaren heeft weten te perfectioneren.

De Volkskrant

The jury was impressed by the two powerful performers and choreographers. (...) The work continuously captivated the jury’s attention. The bold and consistent visual choices in combination with the quality of movement and the physical connection between the two dancers left a lasting impression. (...) The jury sees great potential for the future of this choreographic duo.

Jury Rotterdam International Duet Choreography Competition 2021 over Fiftyone Fourtynine

... It was a beautiful work and performance you shared at RIDCC. It was invigorating to witness your creative daringness. It drew me into a world. I appreciated your craft, deliberate and compelling, and how it brought the elements into theatrical narrative. I was also taken by your research and investment to your choreographic vocabulary as well as the risk being taken in the performance...

NDT over Fiftyone Fourtynine

Deel deze voorstelling