Okt13 KZ Ik Zeg Toch Sorry Raymi Sambo Maakt F Sanne Peper SF (3)

Winnaars VSCD Toneelprijzen bekend

Gisteravond zijn tijdens het Gala van het Nederlands Theater in ITA de VSCD toneelprijzen uitgereikt. Deze prijzen behoren tot een van de belangrijkste toneelprijzen die ons land rijk is. Twee winnaars zijn dit seizoen bij ons te zien.

De Theo d'Or en Louis d'Or
Tijdens het gala zijn de Theo d'Or en Louis d'Or uitgereikt. Mariana Aparicio won de prijs voor de meest indrukwekkende dragende vrouwenrol (Theo d’Or) voor haar rol in De Jaren van Het Nationale Theater. Acteur Eelco Smits krijgt de Louis d’Or voor zijn rol in Geschiedenis van geweld. Het was voor het laatst dat de prijzen voor acteurs op deze manier werden uitgereikt. Vanaf volgend jaar worden ze genderneutraal.

De meest indrukwekkende bijrollen
De prijzen voor de meest indrukwekkende bijrollen (Colombina en Arlecchino) gingen naar Urmie Plein en Rick Paul van Mulligen.

Urmie Plein wint met haar rol in Ik zeg toch sorry
Urmie Plein ontving voor haar rol in Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo maakt en Theatergroep Aluin de prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol (Colombina). In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Het stuk is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de de rollen schrijnend verdeeld. Een rolverdeling die tot op de dag van vandaag voelbaar is.

Uit het juryrapport: "Urmie Plein levert in Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo maakt een indrukwekkende podiumprestatie. Zij kan trefzeker schakelen van pijn naar warmte, van woede naar empathie. Ze portretteert haar rol met waardigheid en gratie. In haar spel toont zij de gave om de stemlozen een stem te geven."

De voorstelling Ik zeg toch sorry is op vrijdag 13 oktober te zien in onze kleine zaal. Kaarten zijn nog beschikbaar!

Bestel kaarten voor Ik zeg toch sorry

De Arlecchino voor Rick Paul van Mulligen
Rick Paul van Mulligen ontving voor zijn rol in Queer Planet van Het Nationale Theater de prijs voor meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol (Arlecchino). De jury was onder de indruk van de gelaagdheid in zijn gespeelde personages en typetjes. ‘’Allemaal zijn ze doordrongen van een warmte en zachtmoedigheid én een scherpte en nietsontziendheid.” Op vrijdag 20 oktober is de acteur bij ons te zien in Disgraced van Ayad Akhtar; een moderne klassieker over afkomst en identiteit. Dit doet Van Mulligen samen met onder meer Charlie Chan Dagelet en Saman Amini. 

Kaarten voor Disgraced