Dec17 KZ Theater Rotterdam Revolutionary Road F Annaleen Louwes Liggend

Theatertips voor thuis

Nog steeds zijn onze deuren gesloten voor publiek, maar met onze theatertips voor thuis hoef jij je gelukkig niet te vervelen. Geniet jij thuis lekker van een voorstelling of film? Dan houden wij hier je stoel warm voor wanneer we je weer mogen verwelkomen.

Show

November vorig jaar stond De Alex Klaasen Revue nog in Schouwburg Amstelveen tijdens de première van zijn voorstelling: Snowponies. Nu krijg je cabaret, musical en comedy in één voorstelling vanaf de bank. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau. Stream Showponies op NPO start.

Nov15 GZ De Alex Klaasen Revue Snowponies (C) Tom Sebus 5

 

Toneel 

Revolutionary Road
In Revolutionary Road fileert schrijver Richard Yates de droom van het gelukkige gezinsleven. De toneelbewerking onder regie van Erik Whien, zindert en kruipt onder de huid met indrukwekkend spel van topacteurs. Met Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijckx en Alejandra Theus. Wegens corona werd deze voorstelling in Schouwburg Amstelveen geannuleerd. Bewonder de opname gratis op vimeo.

Sven Ratzke - Songs in a Cabaret
Zanger en entertainer Sven Ratzke dwaalt door de intieme nachtclubs van de wereld. Van de 'Cabarets' van Parijs en New York, naar het avontuur in Londen, Amsterdam en Berlijn. Songs en verhalen die gaan over de grote 'Sehnsucht', het grote verlangen. De kijker wordt meegenomen in de wereld van jazz, klassiek en pop. Met sopraan Claron McFadden, harpiste Lavinia Meijer, trompettist Eric Vloeimans, bandoneonist Carel Kraayenhof en schrijfster Connie Palmen.
Gratis te zien op NPO start

 

Film

Picl - Onze online filmzaal
Bekijk de beste films van Cinema Amstelveen, direct bij jou thuis. Vind films met vijfsterrenrecensies, films van gerenommeerde regisseurs en films die in de prijzen vallen op festivals. En vooral: gloednieuwe films. Bekijk ze online vanaf de eerste dag dat ze in het filmtheater draaien.

PICL Visual03 U

 

Jeugd

HeartBeat (10+) - SALLY
Dansgezelschap Maastricht en Philharmonie Zuidnederland 
Het dansconcert over een danser die zijn hartslag kwijt is, vulde maar liefst zes seizoenen het SALLY-repertoire. Van de allerlaatste opvoering maakte het gezelschap een live-registratie, met spoken word artist Sharon Harman en het orkest van Philharmonie Zuidnederland.
De opname is gratis te bekijken via Vimeo.

Podiumkids Thuis
Op Podiumkids.nl kun je theaterregistraties van 26 jeugdgezelschappen bekijken. 48 uur lang kun je een voorstelling kijken zo vaak als je maar wilt. 
Podiumkids.nl. Tickets € 2,99
.

Studio100 - Bumba in dromenland (1+)
Iedere avond gaat het kleine meisje Loes samen met haar knuffel Bumba slapen. Maar op een nacht komt Bumba tot leven en neemt Loes mee naar het Bumbacircus: een wereld waar echt álles mogelijk is! Lach en leef mee met het verhaal van Bumba en zijn vriendjes. Bekijk hier gratis de theatervoorstelling.

Film: Fien & Teun – Het Grote Dierenfeest!
Het leukste boertje en boerinnetje bereiden zich voor op het dierenfeest: ze hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in en bakken een taart. Als Stip de Pony op de boerderij komt logeren, gaat er ineens van alles mis. Lukt het nog wel om de voorbereidingen op tijd af te hebben? Je bekijkt de avontuurlijke film op Netflix.

Mrt09 GZ Bumba Op Reis (1+) PF Logo (4)

 

Divers

24 Kussen
In het coronajaar 2021 maakte Zorba Huisman bij het wisselen van de seizoenen telkens zes filmpjes. In een monoloog dragen 24 acteurs korte teksten of poëzie voor, die in het teken staan van van het aanbreken van een nieuw jaargetij: lente, zomer, herfst en winter. Toneelgroep Maastricht heeft ze verzameld, zodat je ze achter elkaar kunt bekijken. 

Podcast-serie door Theo Maassen 
Ervaring voor Beginners is een podcast-serie waarin cabaretier Theo Maassen exact 60 minuten praat met makers over de kunst van het maken. Met o.a. Ali B, Fresku, Sonja Barend, Peer Wittenbolss, Freek de Jonge. Ervaring voor beginners luister je via je favoriete podcast-app.

24creatief
Met 24creatief steek je zelf je handen uit de mouwen en volg je de leukste workshops op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst, fotografie, knutselen, theater en meer. Wat je ook wil doen, er zit vast een workshop tussen die je aanspreekt. Veel plezier en creativiteit gewenst!