Joris Linssen Cancelled By Anouk Back Stage Nov 2020
Joris Linssen 1 Cancelled By Anoek Foto Anoek Van Nunen

Fotografe legt artiesten in lege theaterzalen vast

Fotograaf Anoek van Nunen 

Fotoboek Cancelled

Aan het begin van de eerste lockdown in maart vorig jaar, besloot Anoek van Nunen om theatermakers in de schijnwerpers te zetten, dáár waar het allemaal niet doorging: in de theaters. Inmiddels zijn er bijna dertig geportretteerd op en rond de podia. De foto's worden gepubliceerd in het koffietafelboek Cancelled.

Foto's bekende theatermakers

Voor haar project Cancelled legt Anoek van Nunen bekende podiumpersoonlijkheden vast. Onder meer Freek de Jonge, Francis van Broekhuizen, Dominic Seldis, Martine Sandifort, Joris Linssen en Richard Groenendijk poseerden voor haar lens. Alleen op het podium, op de locatie waar de show werd gecanceld vanwege de huidige crisis. De indrukwekkende verzameling beelden resulteert in een lijvig koffietafelboek.

Van Nunen 'Ik wil met de portretten van deze mensen het oprechte beeld laten zien; hun blijvende passie voor de muziek, het theater, hun betrokkenheid bij de sector en het verlangen naar volle zalen.' Een confronterend beeld van de keiharde realiteit, ook voor fans van de artiesten en andere cultuurliefhebbers. 

Crowdfunding

Om het boek Cancelled daadwerkelijk uit te kunnen laten geven, heeft Van Nunen een startkapitaal nodig. Via een crowdfunding campagne op Voordekunst zoekt zij financiële ondersteuning hiervoor. Donateurs ontvangen een tegenprestatie als dank voor de donatie, variërend van een exemplaar van het boek tot een originele print van één van de portretten.